Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maa järisi Kreetalla – yksi kuollut, 11 loukkaantunut

Yksi ihminen on kuollut ja 11 loukkaantunut lievästi maanjäristyksessä Kreikan suurimmalla saarella Kreetalla, kertovat viranomaiset. Kuolonuhri oli ollut Arkalochorin kaupungissa töissä kirkossa, joka romahti järistyksessä.

Aiemmin maan pelastuspalvelu kertoi loukkaantuneita olevan yhdeksän.

Erityisen pahoin järistyksestä kärsi juuri Arkalochori, jossa vanhoja rakennuksia sortui. Samoin kävi muissa lähialueen kylissä.

Monet asukkaat juoksivat hädissään ulos rakennuksista järistyksen tapahduttua.

Ateenan kansallinen observatorio ilmoittaa järistyksen olleen voimakkuudeltaan 5,8. Järistys tapahtui reilun parinkymmenen kilometrin päässä saaren kaupungista Iraklionista.

Uutistoimisto Ana kertoo seismologi Efthymis Lekkasin sanoneen, ettei maanjäristystä ollut osattu odottaa.

Euroopan ja Välimeren alueen seismologisen keskuksen (EMSC) Twitter-tilillä kerrotaan, että Kreetalla on ollut viime tunteina lukuisia pieniä maanjäristyksiä.

Lokakuussa 2020 Samoksen saaren ja Turkissa sijaitsevan Izmirin kaupungin välillä tapahtui maanjäristys, joka oli voimakkuudeltaan 7. Tuolloin Turkissa kuoli yli sata ihmistä ja loukkaantui yli tuhat. Samoksella kirjattiin kaksi kuolonuhria.