Espanja tarjoaa kolmatta rokoteannosta kaikille 70 vuotta täyttäneille

Espanjassa tehosterokotusten antaminen aloitetaan lokakuun lopussa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Espanjassa kaikille 70 vuotta täyttäneille tarjotaan kolmatta koronarokoteannosta, maan terveysministeriö kertoi tiistaina. Ministeriön mukaan tavoitteena on lisätä heikoimmassa asemassa olevien ihmisten suojelua koronavirukselta.

Tehosterokotusten antaminen aloitetaan lokakuun lopussa ikääntyneille, joiden toisen annoksen antamisesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta. Espanja on tähän asti tarjonnut kolmannen rokoteannoksen vain hoitokotien asukkaille ja voimakkaasti immuunipuutteisille.

Euroopan lääkevirasto (EMA) hyväksyi maanantaina Pfizerin koronarokotteen kolmannen annoksen antamisen 18 vuotta täyttäneille. EMA hyväksyi myös tehosteannokset sekä Moderna - että Pfizer-rokotteita ihmisille, joilla on vakavasti heikentynyt immuunijärjestelmä.

Lääkeviraston mukaan kansanterveyslaitokset tekevät päätöksen tehosteannoksista kansallisella tasolla.

Yli 15 maata ympäri maailmaa ovat alkaneet antaa kolmansia rokoteannoksia koronavirusta vastaan. Suomessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ohjeisti syyskuussa, että kolmas rokoteannos voidaan Suomessa antaa immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille ihmisille.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka