THL: Suomessa on raportoitu 580 uutta koronavirustartuntaa – ilmaantuvuus suurinta Päijät-Hämeessä

Kaikkiaan Suomessa on raportoitu pandemian aikana 151 787 koronavirustartuntaa. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

Eetu Halonen / STT

Suomessa on raportoitu 580 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana on raportoitu 7 677 tartuntaa, mikä on 886 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

THL:n mukaan Suomessa on raportoitu eilisen jälkeen kahdeksan uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa yhteensä 1 128 ihmistä.

Kuolleista useampi kuin neljä viidestä eli 84 prosenttia oli yli 70-vuotiaita.

Viimeisimpien eli eilisten THL:n julkaisemien lukujen mukaan sairaalahoidossa oli koronaviruksen vuoksi Suomessa yhteensä 218 potilasta. Heistä 33 oli tehohoidossa. THL päivittää sairaalahoidon luvut jälleen huomenna.

Kaksi koronarokotusta on Suomessa saanut nyt 75,7 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä, THL kertoo. Tämä tarkoittaa hieman yli 3,7:ää miljoonaa ihmistä.

Vähintään yhden koronarokoteannoksen on saanut 84,9 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä. Ensimmäisen annoksen saaneita on siis noin 4,15 miljoonaa.

Virus jyllää Päijät-Hämeessä ja Keski-Suomessa

Koronaviruksen valtakunnallinen ilmaantuvuus viimeksi kuluneilta kahdelta viikolta on nyt 139 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Tätä edeltävien kahden viikon ajalta ilmaantuvuusluku oli 123. Luvut ovat pyöristettyjä.

Taudin suhteellinen ilmaantuvuus on suurinta Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä, jossa on todettu 243 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden kahden viime viikon aikana. Seuraavaksi eniten virusta on todettu samalla ajanjaksolla Keski-Suomen (239) ja Keski-Pohjanmaan (176) sairaanhoitopiireissä.

Vähiten tartuntoja suhteessa asukaslukuun kahdelta viime viikolta on todettu puolestaan Ahvenanmaan (17), Itä-Savon (18) ja Pohjois-Karjalan (28) sairaanhoitopiireissä.

Kaikkiaan Suomessa on raportoitu pandemian aikana 151 787 koronavirustartuntaa. Neljä viidesosaa todetuista tartunnoista on THL:n mukaan ollut alle 50-vuotiailla.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka