Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talebanit ampuivat kaksi miestä häämusiikin takia

Talebanin taistelijat ampuivat lauantaina kaksi ihmistä häämusiikin takia. Paikalliset viranomaiset Nangarharin provinssissa kertoivat, että taistelijat avasivat tulen häävieraita päin, koska ryhmä nuoria miehiä oli kuunnellut musiikkia. Kaksi ihmistä haavoittui tulituksessa vakavasti.

Musiikki oli kiellettyä Afganistanissa Talebanin aiemmalla valtakaudella vuosina 1996–2001. Uusi Taleban-hallinto ei ole määrännyt uutta kieltoa, mutta pitää silti musiikkia epäislamilaisena ja epäsuotavana.

Hallituksen tiedottaja Zabibullah Mujahid lupasi, että tapaus tutkitaan. Hänen mukaansa hallituksen linja ei ole, että musiikkia kuuntelevat pitäisi tappaa, vaan että musiikkia kuuntelevia tulee vain ylipuhua ja vakuuttaa musiikin haitallisuudesta.

– Kyseessä on rikos, jos joku tappaa toisen ihmisen omin luvin, vaikka hän olisi meidän voimiemme jäsen. Heidät saatetaan oikeuden eteen, Mujahid sanoi tiedotustilaisuudessa.

Turvallisuuslähde kertoi, että häävieraita tulittaneet miehet on otettu kiinni.

Taleban on elokuussa tapahtuneen valtaanpaluunsa jälkeen pyrkinyt esiintymään aiempaa maltillisempana.