Venäjällä taas uusi koronaennätys – ylimääräinen lomaviikko ei pysäyttänyt tautia

Venäjällä saatiin lauantaina taas uusi ennätys koronatartuntojen määrässä. Maassa julistettu yleinen ja ylimääräinen lomaviikko ei siten saanut tartuntojen leviämistä laantumaan.

Maassa kirjattiin kuluneen vuorokauden aikana 41 335 uutta koronatartuntaa ja 1 188 kuollutta.

Venäjällä on vietetty ylimääräistä palkallista lomaviikkoa presidentti Vladimir Putinin määräyksestä. Taudin leviämistä on ollut vaikea pysäyttää, koska Venäjän rokotekattavuus on jäänyt hyvin alhaiseksi. Vain noin kolmannes väestöstä on ottanut kaksi annosta rokotetta.

Moskovassa suljettiin kaikki ei-välttämättömät palvelut ja toiminnot koronaloman ajaksi, ja monet alueet ottivat käyttöön ylimääräisiä rajoituksia.

Venäjällä on koronapandemian alusta kirjattu yli 8,7 miljoonaa tartuntaa. Maa on yksi maailman pahimmista koronapesäkkeistä.

Venäjän viranomaisia on syytetty pandemian vähättelystä ja tilastojen kaunistelusta. Tilastovirasto Rosstat julkaisi lokakuussa lukuja, joiden perusteella kuolleiden määrä on selvästi suurempi kuin hallituksen ilmoittama. Rosstat kirjasi syyskuulle 44 265 koronakuolemaa, joka oli lähes kaksinkertainen hallituksen lukuihin verrattuna.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka