Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sää selkenee yöllä maan länsiosassa, teillä voi olla liukasta yön sekä aamun aikana

Sää selkenee yön aikana ainakin maan länsiosissa ja teillä voi olla liukasta niin yöllä kuin vielä aamullakin.

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksia huonosta ajokelistä länsirannikolle aina Keski-Pohjanmaata myöten. Lisäksi liikennevaroituksia on Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Uudellamaalla ja Keski-Suomessa.

Liikenteen sujuvuus voi heikentyä ja keskinopeus laskea huonon ajokelin vuoksi. Onnettomuusriski on myös tavallista korkeampi.

Sunnuntaina on tieliikenteen varoitusten lisäksi voimassa kovan tuulen varoituksia Pohjois-Itämerellä, Suomenlahden länsiosassa sekä lännessä Selkämeren pohjoisosassa ja Merenkurkussa.

Kovaa tuulta on Ilmatieteen laitoksen mukaan tiedossa iltapäiväkahdesta eteenpäin. Tuulesta voi koitua vaaraa huviveneille.

Sunnuntaina on päivällä enimmäkseen poutaista koko maassa. Iltapäivästä voi kuitenkin etelärannikolla olla myös sateita, jotka kuitenkin tulevat näillä näkymin maahan vetenä.

– Pohjois-Lapissa voi vähän enemmän sataa lunta, joten siellä on paikoin huono keli, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ari Mustala sanoo.

Alkuviikosta keskimääräistä kylmempää

Lämpötilojen puolesta sunnuntaina ollaan maan eteläosassa vielä noin viiden plusasteen tienoilla. Lapissa taas on reilusti pakkasta.

Sää kuitenkin kylmenee sunnuntain jälkeen selvästi. Alkuviikosta onkin Mustalan mukaan keskimääräistä kylmempää.

Matalapaineen väistyessä itään voi maan itä- tai kaakkoisosissa tulla vielä maanantaina lumi- tai räntäsateita. Muuten sään odotetaan selkenevän lähes koko maassa. Pohjois-Lapissa voi kuitenkin Mustalan mukaan tulla joitakin lumikuuroja.

Päivälämpötilat jäävät meteorologin mukaan selkeästi viime päiviä alemmiksi.

– Maanantaina etelässä ja Pohjanmaan rannikolla lämpötila nousee vähän nollan yläpuolelle. Muualla on sitten nollassa tai pakkasella, hän kertoo.

Parin kylmemmän päivän jälkeen sää kuitenkin lämpenee, kun lännestä leviää tiistai-iltana sateita.