Mirror: Paahtoleipä putoaa liian usein voipuoli alaspäin, ja syy siihen on nyt selvitetty

Kuvituskuva. Sami Lettojärvi.

Ihmetteletkö koskaan, miksi paahtoleivän palanen putoaa lattialle aina voipuoli alaspäin? Siis niin, että kaikki mahdollinen lattialla lymyilevä nöyhtä tarttuu levitteeseen. Ja samalla on tietenkin kiire töihin, tukka laittamatta ja sukat, kappas vaan. rikki.

Kyseessä ei ole pelkkä huono tuuri, vaikka se varmasti usein silti tuntuu. Asia on nimittäin tutkittu, kertoo Mirror.

Tieteilijöiden mukaan kyse on leivän putoamiskorkeudesta. Kun istut leipä kädessä ruokapöydän ääressä ja pudotat leipäpalasi, sillä ei ole aikaa tehdä kuin puolivoltti ennen kuin se laskeutuu lattialle.

Ruokaekspertti, professori Chris Smith Manchester Metropolitan yliopistosta pudotti tiimeineen sata palaa leipää ruokapöydältä. 81 prosenttia palasista päätyi lattialle voipuoli alaspäin.

Professori Smithin ratkaisu ei ole kovin kätevä. Hän kehottaa hommaamaan korkeamman pöydän, noin 2,5 metriä korkean, jos tavoitteena on leivän 360 asteen voltti.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka