Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ranska kielsi minkkitarhat ja villieläinten käytön sirkuksissa

Ranskan parlamentti on hyväksynyt lakipaketin, joka kieltää minkkien tarhauksen, villieläinten käytön sirkuseläiminä ja delfiinien käytön esityksissä. Uusi eläinsuojelulaki vaatii vielä presidentti Emmanuel Macronin allekirjoituksen astuakseen voimaan.

Uudessa laissa on siirtymäajat. Tiikerien, karhujen ja muiden villieläinten käyttö sirkuksissa loppuu kahden vuoden päästä, ja niiden omistaminen muuttuu laittomaksi seitsemän vuoden kuluttua.

Minkkien tarhauksen kieltäminen ei ole Ranskassa erityisen merkittävä muutos, sillä maassa toimii enää yksi minkkitarha.

Uudistuksen yhteydessä rangaistukset eläinten kaltoinkohtelusta muuttuvat ankarammiksi. Vastaisuudessa siitä voi joutua enimmillään viideksi vuodeksi vankilaan ja maksamaan 75 000 euron sakot.

Esimerkiksi sirkusten omistajat pitävät uusia lakeja liian tiukkoina, mutta monien arvostelijoiden mielestä ne jäivät vieläkin vajaiksi. Esimerkiksi härkätaistelua ei kielletty vieläkään. Lisäksi eläinoikeusjärjestöt olisivat halunneet uusien lakien ulottuvan myös eläintiloille.

Lakipaketilla on kansan vankka tuki. Monin paikoin esimerkiksi villieläinten käyttö sirkuksissa oli kielletty jo valmiiksi.