Sudanissa vallankaappausta vastustavien mielenosoitusten uhriluku noussut 40:een

Sotilaiden vallankaappausta vastustavat mielenosoittajat rakensivat barrikadin tielle Sudanin pääkaupungissa Khartumissa keskiviikkona. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Sudanissa vallankaappauksen vastaisten mielenosoitusten kuolonuhrien määrä on noussut ainakin neljäänkymmeneen, paikalliset lääkärit kertovat.

Keskiviikkona oli lääkäreiden mukaan mielenosoitusten tähän mennessä tappavin päivä, jolloin kuolonuhreja kertyi yhteensä 16. Suurin osa keskiviikon kuolemantapauksista tapahtui Pohjois-Khartumissa.

Sudanin ammattiliittojen yhteisrintama (SPA) raportoi perjantaina, että turvallisuusjoukot olivat tehneet rynnäkköjä ihmisten koteihin ja moskeijoihin.

Poliisiviranomaiset kiistävät käyttäneensä minkäänlaisia ​​ampuma-aseita ja väittävät käyttäneensä vain maltillista voimaa mielenosoitusten hajottamiseen.

Mielenosoittajaryhmät kokoontuivat jälleen perjantaina useissa kaupunginosissa. Pohjois-Khartumissa ihmisten nähtiin rakentavan barrikadeja teille. Turvallisuusjoukot ampuivat satunnaisesti kyynelkaasua hajottaakseen mielenosoittajien ryhmät.

Yhdysvallat tuomitsi perjantaina mielenosoittajien kohtelun Sudanissa.

– Vaadimme, että ne, jotka ovat vastuussa ihmisoikeusloukkauksista, mukaan lukien liiallinen voimankäyttö rauhanomaisia ​​mielenosoittajia vastaan, saatetaan vastuuseen, ulkoministeriön tiedottaja Ned Price kertoi lausunnossaan.

Maanlaajuiset mielenosoitukset Sudanissa alkoivat sen jälkeen, kun sotilaat kaappasivat vallan lokakuun lopussa. Turvallisuusjoukot ovat vastanneet mielenosoituksiin kovin ottein. SPA on puolestaan kehottanut ihmisiä kansalaistottelemattomuuteen ja jatkamaan kaappauksen vastaisia mielenosoituksia.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka