Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linnan juhlat on peruttu – tänä vuonna kutsutut saavat kutsun ensi vuoden juhlaan

Tämänvuotiset itsenäisyyspäivän Linnan juhlat on peruttu. Tasavallan presidentin kanslia kertoo syyksi viime päivinä huonontuneen tautitilanteen ja koronapassisääntelyn.

Myös veteraanien ja lottien kutsuvierastilaisuus on terveysturvallisuussyistä peruttu.

Tasavallan presidentin lausunnon mukaan koronavirustilanne on heikentynyt Suomessa nopeasti. Rajoitukset ovat tiukentuneet viime viikosta ja on ennakoitavissa, että ne tiukentuvat edelleen.

– Koko pandemian ajan tasavallan presidentin kanslian toiminnassa on noudatettu erityistä varovaisuutta sekä voimassa olevia koronavirusrajoituksia ja -suosituksia. Valitettavasti laki jättää aukon, joka estää vaatimasta ja tarkastamasta koronapassia julkisyhteisön virallisissa tilaisuuksissa, jollainen itsenäisyyspäivän vastaanotto on, tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo tiedotteessa.

– Esitämme vastaanotolle ja veteraanitilaisuuteen kutsutuille mitä syvimmät pahoittelumme tilaisuuksien peruuntumisen johdosta, Niinistö kirjoittaa.

Tänä vuonna itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutut tulevat saamaan kutsun myös 6. joulukuuta 2022 Presidentinlinnassa järjestettävälle juhlavastaanotolle. Veteraaneille ja lotille järjestetään erillinen tilaisuus pandemiatilanteen sen salliessa. Kaikille tämän vuoden juhlatilaisuuksiin kutsutuille lähetetään myös henkilökohtaiset pahoittelukirjeet. 

– Toivotan kaikille omassa työssään koronapandemiaa vastaan toimiville voimia ja peräänkuulutan yhteistä velvollisuuttamme huolehtia rokotusten ottamisesta ja vastuullisesta toiminnasta kaikissa arkielämän eri tilanteissa, Niinistö sanoo.