Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tallink Silja aloittaa koronapassin tarkastamisen 18 vuotta täyttäneiltä Tukholmasta lähteviltä

Tallink Silja aloittaa koronapassien tarkastamisen Tukholmasta lähteviltä 18 vuotta täyttäneiltä matkustajilta keskiviikosta alkaen.

Varustamo ilmoitti, että se hyväksyy koronapassina koronarokotustodistuksen, todistuksen kuuden kuukauden sisällä sairastetusta koronaviruksesta sekä negatiivisen koronatestin, joka on otettu enintään 72 tuntia ennen matkan alkua.

Vaikka koronapassi tarkastetaan, suomalainen saa Tallink Siljan mukaan aina palata laivalla Suomeen.

Tallink Silja on kysynyt koronapassia jo jonkin aikaa Tallinna–Tukholma-reitin matkustajiltaan.

Viking Line alkaa kysyä koronapassia Tukholman ja Maarianhaminan välillä risteilevällä Cinderella-aluksellaan ensi viikonlopusta alkaen.

– Suomen nykylaki ei anna mahdollisuutta edellyttää koronapassia Suomen lipun alla liikennöivillä aluksilla. Siksi useimmilla aluksistamme on voimassa vahva suositus koronapassista, kertoi Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström STT:lle tiistaina.

Boijer-Svahnströmin mukaan Suomen lakia olisi syytä muuttaa niin, että samanlainen käytäntö kuin Ruotsin lipun alla liikennöivillä aluksilla olisi mahdollinen.