Washington Post: Venäjällä ensi vuonna jopa 175 000 sotilasta Ukrainan rajalla – Putin ja Biden videotapaamisessa tiistaina

Venäjän ja Yhdysvaltain presidenteille Vladimir Putinille (oik.) ja Joe Bidenille ollaan järjestämässä videotapaamista ensi viikolle, Venäjän hallinto kertoi perjantaina. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Venäjä suunnittelee jopa 175 000 sotilaan sijoittamista Ukrainan rajalle, kirjoittaa Washington Post viitaten amerikkalaisiin tiedustelulähteisiin. Lehden mukaan rajalle ollaan siirtämässä myös tykistöä ja tankkeja. Joukot voisivat olla hyökkäysvalmiudessa useilla rintamilla jo ensi vuoden alussa.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon ei vahvistanut lukuja uutistoimisto AFP:lle, mutta on erittäin huolestunut todisteista, joiden mukaan Venäjä suunnittelee aggressiivisia toimia Ukrainaa vastaan.

Washington Postin mukaan Venäjä siirtää joukkoja koko ajan myös pois rajalta samaan aikaan kun tuo uusia joukkoja toisaalle, jotta sotilaiden kokonaismäärää olisi vaikea hahmottaa ja mahdolliset operaatiot pysyisivät paremmin salassa.

Putinille ja Bidenille tulossa videotapaaminen

Venäjän ja Yhdysvaltain presidenteille Vladimir Putinille ja Joe Bidenille ollaan järjestämässä videotapaamista, Venäjän hallinto kertoi perjantaina. Kremlin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan tapaaminen järjestetään tiistaina.

Kremlin ulkopoliittinen neuvonantaja Juri Ushakov kertoi jo aiemmin, että keskustelu järjestetään sen jälkeen, kun Putin vierailee maanantaina Intiassa.

Presidentti Biden sanoi perjantaina aikovansa tehdä Venäjälle "hyvin, hyvin vaikeaksi" toteuttaa hyökkäyksen Ukrainaan.

Putin lisäsi keskiviikkona panoksia vaatimalla takuita siitä, että sotilasliitto Nato ei laajene itään. Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba kehotti perjantaina Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia olemaan hyväksymättä Venäjän vaatimuksia.

Kuleba sanoi uutistoimisto AFP:lle, ettei Nato-jäsenyyden tavoittelemisesta luopuminen ole Ukrainalle vaihtoehto.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka