Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Jäätävä sade kiusaa autoilijoita ja lentoliikennettä, Suomi ja Ruotsi taistelevat salibandyn MM-kullasta

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Jäätävä sade voi aiheuttaa viikonloppuna hyvin hankalaa ajokeliä

Lauantaina kannattaa varautua hankalaan ajokeliin maan etelä- ja keskiosassa, varoittaa Foreca.

Viikonloppuna on suuri riski jäätävään sateeseen. Etelä- ja Keski-Suomessa kadut voivat paikoin muuttua luistinradoiksi, jos jäätävän sateen kertymät kasvavat suuriksi.

Haastavia olosuhteita tien päällä on odotettavissa pitkälle ensi viikkoon saakka. Ensi viikko näyttää ennusteissa hyvin lauhalta kireiden pakkasten jälkeen. Lumipeite voi maan eteläosissa huveta lämpötilan liikkuessa nollan molemmin puolin.

Finavia pyytää Helsinki-Vantaalta matkustavia varautumaan viivästyksiin kelin vuoksi

Finavia opastaa Helsinki-Vantaalta matkustavia varautumaan lentojen viivästymisiin huonon kelin vuoksi. Viime yönä lentoliikenne oli kahden ja puolen tunnin ajan kokonaan keskeytetty, koska asemataso sekä kiito- ja rullaustiet olivat jäätävän kelin takia liukkaita.

Koska huono keli jatkuu edelleen, ainakin viivästyksiä saattaa edelleen olla luvassa. Lisätietoja saa lentoyhtiöiltä ja Finavian verkkosivulta.

Viimeöisen keskeytyksen aikana osa lähtevistä lennoista peruttiin kokonaan ja saapuvia lentoja ohjattiin muille kentille.

Lapsiperheessä isä voi kokea ulkopuolisuutta tai riittämättömyyttä

Lapsiperheissä isyyteen voi liittyä monenlaisia jaksamisen haasteita, pelkoja ja epävarmuuksia, Väestöliitosta kerrotaan. Isä saattaa kokea esimerkiksi ulkopuolisuutta tai tuntea itsensä perheenjäsenenä tarpeettomaksi tai riittämättömäksi.

Väestöliiton mukaan nykypäivän isän odotetaan ottavan aiempaa enemmän vastuuta lapsen hoitamisesta, lasten asioiden hoidosta ja kodista ylipäätään. Nämä uudet roolit voivat tuntua palkitsevilta mutta aiheuttaa myös painetta ja stressiä.

Moni isä on lapsen odotusaikana huolissaan myös siitä, miten rahat riittävät muuttuneessa elämäntilanteessa.

Mies kuoli ulosajossa Sonkajärvellä perjantai-iltana

Pohjois-Savon Sonkajärvellä noin 20-vuotias mies kuoli ulosajossa hieman ennen puoltayötä, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Poliisin alustavien tietojen mukaan kantatie 87:llä autoa kuljettanut paikallinen mies oli menettänyt autonsa hallinnan ja suistunut tieltä Pentantien risteyksen kohdalla. Katolleen ojaan päätyneessä henkilöautossa ei ollut kuljettajan lisäksi muita matkustajia.

Tie suljettiin onnettomuuspaikalla liikenteeltä noin puoleksitoista tunniksi.

Poliisi ja onnettomuustutkintalautakunta selvittävät tapahtunutta.

Kansainväliset lahjoittajat ovat luvanneet 280 miljoonaa dollaria Afganistaniin

Kansainväliset lahjoittajat ovat luvanneet 280 miljoonan dollaria (vajaat 250 miljoonaa euroa) apua Afganistaniin, kertoo Maailmanpankki. Raha käytetään Maailmanpankin mukaan humanitaarisen avun tarjoamiseen.

Raha ohjataan Maailmanpankin hallinnoiman Afganistanin jälleenrakennusrahaston (Afghanistan Reconstruction Trust Fund, ARTF) kautta YK:n lastenjärjestö Unicefille ja Maailman ruokaohjelma WFP:lle. Tuoreella rahoituksella tilkitään Maailmanpankin mukaan rahoitusvajeita jo olemassa olevissa ohjelmissa.

YK on toistuvasti varoittanut, että Afganistan on maailman pahimman humanitaarisen kriisin partaalla. (Lähde: AFP)

Suomi ja Ruotsi ratkaisevat salibandyn MM-kullan kohtalon

Suomi ja Ruotsi taistelevat salibandyn miesten maailmanmestaruudesta Helsingin areenassa kello 17.30 alkavassa finaalissa. Joukkueet ovat miesten MM-finaalissa vastakkain 11. kerran.

Suomi on voittanut edelliset kaksi MM-finaalia. Välierissä eilen Suomi löi Tshekin 3–2 ja Ruotsi Sveitsin 6–1.

Pittsburgh voittoon Washingtonista, Kapaselle kauden kuudes maali

Jääkiekon NHL:ssä Kasperi Kapasen edustama Pittsburgh Penguins on voittanut Washington Capitalsin maalein 2–4.

Kapanen vastasi Pittsburghin kolmannesta osumasta, kun hän pääsi livauttamaan kiekon verkkoon Washingtonin maalivahti Ilja Samsonovin jalkojen välistä toisen erän puolivälissä. Maali oli Kapaselle kauden kuudes.

New York Rangers voitti vieraspelin Buffalo Sabresia vastaan loppulukemin 2–1. Buffalon maalilla torjuneelle Ukko-Pekka Luukkoselle pelissä kertyi 29 torjuntaa.

Lauri Markkasen Cleveland vei voiton Minnesotasta - Markkanen ottelun kolmanneksi kovin pistemies

Koripallon NBA:ssa Lauri Markkasen edustama Cleveland Cavaliers on voittanut Minnesota Timberwolvesin lukemin 106–123. Markkanen oli ottelun kolmanneksi ja Clevelandin toiseksi paras pelaaja 19 pisteellä, kahdella levypallolla ja kahdella syötöllä.

21 pisteen saloon ylsivät Clevelandin Jarrett Allen ja Minnesotan Karl-Anthony Towns .

Cleveland voitti myös edellisen ottelunsa, jossa se kohtasi kotikentällään Markkasen entisen joukkueen Chicago Bullsin luvuin 115–92. Markkanen teki tuolloin 14 pistettä.