KSML: Supo ei usko kuuden vuoden takaisen rajakriisin toistuvan lähikuukausina Suomen itärajalla

Suojelupoliisi (supo) ei usko kuuden vuoden takaisen pakolaiskriisin toistuvan Suomen ja Venäjän rajoilla lähikuukausina, kirjoittaa Keskisuomalainen.

Talvella 2015–2016 Suomen pohjoisille raja-alueille saapui Venäjältä noin 1 800 turvapaikanhakijaa. Pääosin rajalle saapuneet olivat Afganistanista. Tuolloin ihmetystä herätti venäläisten lepsu rajakontrolli.

Keskisuomalaisen haastatteleman supon päällikön Antti Pelttarin mukaan Venäjän viranomaisten toiminnan tulisi muuttua merkittävästi nykyisestä, jotta edellisen pakolaiskriisin tapahtumat toistuisivat maidemme rajalla.

Pelttarin mukaan Suomea on kuitenkin syksyllä mainostettu uutena reittinä EU:hun sekä Kurdistanissa että muualla Lähi-idässä.

Samalla Pelttari kommentoi Valko-Venäjän toteuttaneen hybridivaikuttamista ohjaamalla turvapaikanhakijoita maansa kautta EU-maiden rajoille syksyn ja alkutalven aikana. Hän ei kuitenkaan näe, että Venäjä pyrkisi samaan Suomen itärajalla.

– Uskon, että Venäjän viranomaiset ovat Suomen linjalla tässä asiassa, toteaa viime tammikuussa uudelle viisivuotiskaudelle valittu Pelttari Keskisuomalaiselle.

Mainos: Kouvolan Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka