Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Norjan toiseksi suurin mediakonserni verkkohyökkäyksen kohteena

Norjassa maan toiseksi suurin mediakonserni Amedia on joutunut verkkohyökkäyksen kohteeksi. Hyökkäys on johtanut siihen, että osa yhtiön julkaisemista lehdistä on jäänyt painamatta niiden paperiversiot.

Amedia kertoo, että verkkohyökkäys tapahtui maanantain ja tiistain välisenä yönä. Hyökkääjät ovat vaatineet lunnaita, mutta yhtiö ei aio maksaa niitä. Amedian IT-johtaja Pål Nedregotten sanoi Norjan yleisradioyhtiö NRK :lle, että yhtiön palvelimien palauttamiseen hyökkäyksen jälkeen voi "mennä aikaa".

– Tämä on klassinen lunnasvaatimuksia sisältänyt verkkohyökkäys, jossa hyökkääjät ovat tunkeutuneet palvelimellemme, salanneet tietomme ja jättäneet käyntikorttinsa, Nedregotten sanoi.

Verkkohyökkäys on vaikuttanut Amedian paperijulkaisuiden painamiseen, mutta ei lehtien verkkojulkaisuihin. Yhtiö sanoi, että sen pitäisi pystyä painamaan 20 lehteä sadasta torstaina. Amedian omistamat lehdet ovat pääasiassa paikallislehtiä.

Amedia omistaa myös painotaloja Venäjällä, mutta ei sanomalehtiä. Verkkohyökkäyksellä ei ole ollut vaikutusta yhtiön Venäjän toimintoihin.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.