Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maastopalojen pelätään tuhonneen satoja koteja Coloradossa

Satojen kotien uskotaan tuhoutuneen ja kymmeniä tuhansia ihmisiä on evakuoitu laajojen maastopalojen tieltä Coloradossa Yhdysvalloissa, kertovat viranomaiset.

Mahdollisista kuolonuhreista ei toistaiseksi ole saatu tietoja.

– Haluan kuitenkin korostaa, että koska tulipalot ovat niin suuria, ja ne ovat roihunneet niin tiheästi asutetuilla alueilla, emme olisi yllättyneitä, jos niiden jäljiltä löytyisi kuolleita tai loukkaantuneita, sanoi Boulderin piirikunnan sheriffi Joe Pelle tiedotustilaisuudessa.

Palojen epäillään saaneen alkunsa myrskyn katkomista voimajohdoista, jotka sytyttivät rutikuivan preerian tuleen.

Viranomaiset ovat määränneet sekä 20 000 asukkaan Louisvillen että noin 13 000 asukkaan Superiorin kaupungit tyhjennettäviksi. Yhdysvaltain kansallisen sääpalvelun mukaan tilanne kummassakin kaupungissa on muuttumassa hengenvaaralliseksi.

– On vaikeaa uskoa, että nämä tulipalot roihuavat joulukuussa, joka yleensä on hiljaisempaa aikaa palojen suhteen, äimisteli Kalifornian yliopiston meteorologi Daniel Swain Twitterissä.

Vaikka Coloradossa normaalistikin esiintyy maastopaloja, on niiden määrä ja rajuus lisääntynyt viime vuosina. Tutkijoiden mukaan tähän saattaa osaltaan vaikuttaa ilmaston lämpeneminen.