Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden työnantajien kiistaa sovitellaan tänään, Eduskunta palaa tauoltaan - asialistalla työterveyden koronarokotuskorvaukset

Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden työnantajien kiistaa sovitellaan tänään

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala on kutsunut Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden työantajat sovitteluun tänään iltapäivällä.

Osapuolten neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta kariutuivat viime viikon maanantaina. Näkemyserot palkankorotuksista ovat olleet niin suuria, että sopua ei ole löytynyt.

Teollisuusliitto ja toimihenkilöiden Ammattiliitto Pro antoivat torstaina lakkovaroitukset teknologiateollisuuteen. Liittojen lakot alkaisivat 14. tammikuuta, ellei sopua synny sitä ennen.

Rovaniemen lentoasema ruuhkautui pahoin - Finavian mukaan ruuhkat jatkuvat yhtä kauan kuin lähtöselvitystä hidastavat koronatoimet

Rovaniemen lentoaseman lähtöterminaali ruuhkautui sunnuntaina pahoin. Asiasta uutisoi ensin Iltalehti.

Finavian Lapin aluejohtajan Jonna Pietilän mukaan koronapandemia ja sen vaatimat toimenpiteet lähtöselvityksessä hidastavat matkustajien kulkua lähtöterminaalin läpi. Tilat on suunniteltu siten, että läpimeno vie matkustajilta tietyn määrän aikaa.

Sunnuntai oli Finavian mukaan Lapin lentoasemilla joulusesongin vilkkain päivä.

Lentomatkustajien olisi hyvä varata lentoasemalle riittävästi aikaa ja tulla ajoissa. Esimerkiksi hiihtolomaviikot ja pääsiäinen voivat olla ruuhkaisia.

Lentoasemilla ei ole keinoja rytmittää matkustajia saapumiaan kentälle eri aikoina.

Eduskunta palaa tauoltaan - asialistalla työterveyden koronarokotuskorvaukset

Eduskunta kokoontuu poikkeuksellisesti täysistuntoon tänään iltapäivällä. Istuntotauko keskeytetään, jotta eduskunta voisi käsitellä hallituksen esitystä korottaa työterveyshuollolle maksettavaa korvausta koronarokotuksista. Hallitus esittää, että korvaus nostettaisiin 10 eurosta 16 euroon.

Täysistunto on kutsuttu koolle myös tämän viikon perjantaiksi.

Täysistunto oli koolla viimeksi joulun jälkeen viime viikon tiistaina, jolloin hyväksyttiin tartuntatautilakiin lisättävä hoitajien rokotevelvoite.

Normaalin aikataulun mukaan eduskunta olisi kokoontunut seuraavan kerran vasta helmikuun alussa.

Veritestausyhtiö Theranosin perustaja todettiin syylliseksi petoksiin

Yhdysvalloissa Theranos -veritestausyhtiön perustaja Elizabeth Holmes on tuomittu neljästä petokseen liittyvästä rikoksesta liittovaltion tuomioistuimessa Kaliforniassa, kertoo muun muassa New York Times.

Holmesia uhkaa korkeimmillaan 20 vuoden vankeus.

Holmesia vastaan nostettiin 12 syytettä. Osasta Holmes vapautettiin, ja yhdestä luovuttiin oikeudenkäynnin aikana. Osassa syytteistä valamiehistö ei saanut sovittua ratkaisua.

Holmesin yhtiö markkinoi testaustekniikkaa, joka määrittäisi esimerkiksi syövän potilaan sormenpäästä otetuista veripisaroista. Lopulta paljastui, että kyseessä oli huijaus.

EU:n ulkosuhteita johtava Borrell aloittaa tänään vierailunsa Ukrainassa

EU:n ulkosuhteita johtava Josep Borrell aloittaa tänään tiistaina vierailunsa Ukrainassa. Borrellin on tarkoitus käydä myös rintamalla maan itäosassa, missä Ukrainan joukot ovat vuosia ottaneet yhteen Venäjän tukemien separatistien kanssa.

Borrell on korostanut, että kaikista Euroopan turvallisuutta koskevista päätöksistä tulee keskustella yhteistyössä EU:n kanssa. EU on pelännyt, että se jää pelkäksi sivustakatsojaksi, kun Yhdysvallat ja Venäjä keskustelevat Euroopan turvallisuudesta.

Borrellin vierailun on tarkoitus kestää torstaihin asti. (Lähde: AFP)

Haitin pääministeri kertoo joutuneensa salamurhayrityksen kohteeksi

Haitin pääministeri Ariel Henry kertoo joutuneensa salamurhayrityksen kohteeksi viikonlopun aikana.

Henry on toiminut Haitin pääministerinä sen jälkeen, kun maan presidentt i Jovenel Moise salamurhattiin kesällä.

Poliisin ja aseistettujen ryhmien välillä puhkesi yhteenottoja viikonloppuna Haitin itsenäisyysjuhlien aikana Gonaivesin kaupungin lähettyvillä.

Henry kertoo joutuneensa aseellisten ryhmien uhkailun kohteeksi ennen vierailuaan kaupungissa.

Karibianmerellä sijaitseva Haiti on kärsinyt niin luonnonkatastrofeista kuin jengiväkivallasta. Lisäksi maa on ollut ilman toimivaa parlamenttia ja oikeuslaitosta jo kahden vuoden ajan. (Lähde: AFP)

Tour de Ski huipentuu viimeiseen kilpailupäivään - Iivo ja Kerttu Niskanen sekä Krista Pärmäkoski ovat mukana kiertueen kärkikamppailuissa

Maastohiihdon Tour de Ski -kiertue päättyy tänään 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailuihin Val di Fiemmessä.

Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski ovat naisten kilpailussa kolmantena ja neljäntenä ennen viimeistä etappia. Iivo Niskanen on miesten kilpailussa kolmantena.

Venäjän Natalia Neprjajeva johtaa naisten ja Norjan Johannes Hösflot Kläbo miesten kilpailua.

Kiertueen viimeinen etappi huipentuu jyrkkään nousuun Alpe Cermisin laskettelukeskuksen rinteessä.

Naisten kilpailu alkaa kello 12.30 Suomen aikaa ja miesten kello 16.25.

Edmontonin Koskinen päästi neljä maalia, Rangers vei selvän voiton

Edmonton Oilersin maalivahti Mikko Koskinen ei onnistunut torjumaan joukkueelleen voittoa jääkiekon NHL:ssä, kun New York Rangers vei ottelun kotikaukalossaan lukemin 4–1.

Koskinen torjui ottelussa kaikkiaan 24 laukausta. Rangersin Alexandar Georgieville torjuntoja kertyi 33.

Edmontonin riveissä pelasi myös tehopisteittä jäänyt suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi . Rangersin suomalaisvahvistus Kaapo Kakko oli puolestaan jäällä runsaat 20 minuuttia mutta ei yltänyt tehopisteille.

Dartsin MM-kulta toista kertaa Peter Wrightille

Tikanheittolaji dartsin MM-kultaa on voittanut Skotlannin Peter Wright . Voitto tuli maanantaina Lontoossa pelatussa tiukassa ottelussa lukemin 7–5 englantilaista Michael Smithiä vastaan.

Maailmanmestaruus oli maailman toiseksi parhaaksi rankatun Wrightin toinen. Aiemmin hän voitti kultaa vuonna 2020 sekä pelasi MM-finaalissa vuonna 2014 häviten Michael van Gerwenille .

Smith puolestaan hävisi van Gerwenille vuoden 2019 MM-finaalin.

Häviöstään huolimatta Smith rikkoi ennätyksen heittämällä 180 pisteen heittoja 83, mikä on enemmän kuin yksikään pelaaja yhden turnauksen aikana. (Lähde: AFP)

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.