Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keitele Groupin ja Teollisuusliiton työriidassa ei vielä läpimurtoa – sovittelu jatkuu sunnuntaina

Metsäyhtiö Keitele Groupin ja työntekijöitä edustavan Teollisuusliiton väliseen työriitaan ei saatu ratkaisua vielä keskiviikkona. Sovittelija Jukka Ahtela kertoo Twitterissä , että työriidan sovittelu jatkuu sunnuntaina.

Keskiviikon sovittelu oli ensimmäinen osapuolten välisessä työriidassa. Teollisuusliiton mukaan Keitele Group oli aiemmin kieltäytynyt vapaaehtoisesta sovittelusta.

Teollisuusliitto on antanut koko Keitele Groupia ja kolmea muuta mekaanisen metsäteollisuuden yritystä koskevat lakkovaroitukset. Lakot olisivat voimassa 13.–30. tammikuuta.

Teollisuusliiton mukaan Keitele on ryhtynyt yksipuolisesti sanelemaan työntekijöidensä työehtoja ja kieltäytynyt neuvottelemasta niiden sisällöstä Teollisuusliiton kanssa. Keitele puolestaan sanoo, etteivät työehdot ja työntekijöiden oikeudet ole heikkenemässä.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto on kuvaillut tilannetta Keitele Groupissa poikkeuksellisen tulehtuneeksi. Keiteleen mukaan yrityksessä ei ole havaittu merkkejä tilanteen tulehtumisesta.

AKT asettanut Keiteleen saartoon

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on asettanut Keitele Groupin saartoon tukeakseen Teollisuusliiton vaatimusta työehtosopimusneuvotteluista. Saarron aikana AKT:n jäsenet eivät käsittele Keitele Groupin tuotteita Suomen satamissa.

Keitelettä koskeva kiista johti viime viikolla siihen, että AKT pysäytti tavaraliikenteen Suomen satamissa vuorokauden ajaksi. AKT perusteli mielenilmausta sillä, että saartoa oli kahdesti yritetty murtaa Valkon satamassa Loviisassa joulunaluspäivinä.

Keiteleen mukaan tukitoimilla pyritään pakottamaan konserniin kuuluva Keitele Forest tekemään työehtosopimus Teollisuusliiton kanssa, joka edustaa vain osaa yhtiön työntekijöistä.

– Keiteleellä ei ole mitään lakisääteistä velvollisuutta neuvotella Teollisuusliiton kanssa, kun yleissitovat työehtosopimukset ovat loppu, sanoi Keitele Groupin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kylävainio STT:lle viime viikon maanantaina.

Mekaanisen metsäteollisuuden aiempi työehtosopimus umpeutui vuodenvaihteessa. Sopimuksen toisena osapuolena ollut työnantajajärjestö Metsäteollisuus on ilmoittanut, ettei se tee enää valtakunnallisia työehtosopimuksia.