Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metso Outotec tutkii metalliyksikkönsä myyntiä – palikoiden järjestely uudelleen on saamassa jatkoa alalla

Mineraali- ja metalliyhtiö Metso Outotec kertoo tutkivansa metalliyksikkönsä myyntiä. Vaihtoehtoina ovat myös yksikön pitäminen tai kumppanin löytäminen sen kehittämiseen.

Metallit-toimiala sisältää sulatuksen, metallien ja kemikaalien prosessoinnin sekä raudan ja lämmönsiirron sekä niihin liittyvän palveluliiketoiminnan.

Metso Outotec on päättänyt nyt myös siirtää hydrometallurgian metalliyksiköstä mineraaliyksikköönsä.

Yhtiö perustelee siirtämistä sillä, että se mahdollistaa mineraalien ja hydrometallurgian käsittelyprosessien synergioiden hyödyntämisen entistä tehokkaammin.

Metso Outotec arvioi, että tulevaisuuden uusia kiinnostavia ja synergioita tuottavia kasvualueita ovat esimerkiksi akkukemikaalit.

Mahdollinen myynti olisi jatkoa alalla parin vuoden aikana tapahtuneelle perusteelliselle palikoiden järjestelemiselle uuteen asentoon.

Metso ja Outotec yhdistyivät heinäkuussa 2020. Metso oli keskittynyt kaivosteollisuuden palvelemiseen ja Outotec metalliteknologiaan. Samalla Metson venttiiliyksikkö itsenäistyi Neles -yhtiöksi, joka päätyi myöhemmin osaksi Valmetia .

Outotec irtaantui Outokummusta 2000-luvun puolivälissä.