Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilmatieteen laitos varoittaa vaarallisesta ajokelistä, Pohjois-Karjalassa kehotetaan välttämään turhaa lähtöä liikenteeseen

Ilmatieteen laitos varoittaa huonoista ajokeleistä koko maassa tänään ja huomenna. Autoilukeli on sääkartan mukaan keltainen eli mahdollisesti vaarallinen tänään koko maassa ja huomenna monin paikoin vaarallinen.

– Sakeimmat lumisateet osuvat torstaina Varsinais-Suomeen, Uudellemaalle ja Hämeen maakuntiin, mutta ajokeli heikkenee erittäin huonoksi laajalti maan etelä- ja keskiosassa. Etelässä ja lounaassa märkää lunta voi kertyä 10–15 senttimetriä, sanoi päivystävä meteorologi Antti Kokko Ilmatieteen laitokselta tiedotteessa.

Forecan mukaan itärajalla ja kaakossa lunta sataa vielä ylihuomennakin. Lunta voi kertyä paikoin yli kymmenen senttimetriä, Foreca varoittaa.

Tuulet voimistuvat merellä myrskyksi. Mantereella tuuli tuntuu eniten lounaassa ja etelässä, missä yksittäiset tuulivahingot ovat mahdollisia.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos: Älä lähde liikenteeseen, jos ei ole pakko

Itä-Suomen viranomaiset ovat myös varoittaneet autoilijoita teiden liukkaudesta.

Puolen päivän jälkeen Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselle kertyi Joensuun seudun ympäristössä kahdeksan ulosajo-, kolari- tai liikenteenohjaustehtävää, pelastuslaitos tiedotti viiden aikaan iltapäivällä. Yksi lievästi loukkaantunut kuljetettiin jatkohoitoon.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos kehotti aiemmin iltapäivällä Twitterissä välttämään lähtöä liikenteeseen, jos pakottavaa tarvetta ei ole.

Myös Itä-Suomen poliisi kehotti iltapäivällä ajamaan varovasti ja huomioimaan jarrutusmatkat. Itä-Suomessa oli poliisin mukaan ollut iltakuuteen mennessä 16 ulosajoa tai kolaria.