Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bussi ja rekka kaatuivat huonossa säässä – kymmeniä liikenneturmia torstain aikana

Huonot sääolosuhteet piinasivat torstaina autoilijoita. Voimakas pohjoistuuli, lumipyry ja liukkaat tienpinnat vaikeuttivat päivän aikana liikennettä maan etelä- ja keskiosissa.

Liikenneonnettomuuksia tapahtui päivän mittaan useita kymmeniä. Vakavammilta onnettomuuksilta kuitenkin vältyttiin.

Linja-auto kaatui kyljelleen aamulla ennen puolta kymmentä Sipoossa. Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan linja-autossa oli neljä matkustajaa ja kuljettaja. Autossa olleista yksi loukkaantunut kuljetettiin hoitoon.

Satakunnassa Huittisissa huonot sääolot johtivat rekan kaatumiseen valtatie 2:lla. Onnettomuudesta ei aiheutunut loukkaantumisia, mutta tie onnettomuuspaikalla suljettiin yli tunniksi. Onnettomuuspaikka sijaitsee noin 12 kilometriä Huittisista Helsingin suuntaan. Pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta puoli neljän jälkeen.

Ajokeli koko Lounais-Suomessa oli erittäin huono. Varsinais-Suomen pelastuslaitos kertoi Twitterissä , että sen alueella tapahtui yli kymmenen kolaria iltapäivän aikana.

Lumisateet jatkuvat vielä idässä

Ilmatieteen laitoksen mukaan lumisateet jatkuvat maan itäosissa perjantaina. Ajokeli pysyy Kaakkois-Suomessa huonona lumipyryn vuoksi.

Idässä lumisadetta odotetaan Pohjois-Karjalasta Kymenlaaksoon ulottuvalla alueella. Siellä voi kertyä lunta lähes 20 senttimetriä, kun mukaan lasketaan torstain ja perjantain lumisateet. Lumikertymät voivat vielä hieman kasvaa kaakossa.

Muu maa alkaa perjantaina olla jo poutainen. Etelä-Suomessa lämpötila pysyttelee muutamassa pakkasasteessa. Maan keskivaiheilla pakkasta on 5–10 astetta ja Lapissa on paikoin kylmempää.

Merialueille on annettu kovan tuulen varoituksia. Aallokko- ja myrskyvaroitukset ovat vielä perjantaina voimassa länsirannikon merialueilla Merenkurkun eteläpuolella.

Lauantai on yleisesti ottaen poutainen pakkaspäivä koko maassa.

– Pakkasta voi olla 10–15 astetta suuressa osassa maata. Pilvisyydestä riippuen pakkanen voi nousta iltaa kohti etelässäkin kaksinumeroisiin lukemiin, meteorologi Heikki Sinisalo Ilmatieteen laitokselta kertoi.

Sunnuntaina Lapissakin lämpenee

Sunnuntaina sää lauhtuu taas uudelleen. Lapissa päästään kaikkein lämpimimpiin ilmoihin pilvisyydestä riippuen.

– Siellä on föhntuuli länsivirtauksen kanssa, jolloin suuri osa Lapista mennee plusasteiden puolelle. Myös tuttuun tapaan lounasosassa ollaan nollassa tai vähän sen yläpuolella, Sinisalo ennusti.

Sunnuntaina ennen lauhtumista on koko maan yli menevä vähäinen sadealue, josta ei kuitenkaan näytä juurikaan lunta kertyvän.