Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Esitutkinta valmistui kahden partiojohtajan lapsiin kohdistuvista seksuaalirikosepäilyistä – poliisi epäilee kummallakin olleen useita uhreja

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan kokonaisuudessa, jossa kahta pääkaupunkiseudulla partiojohtajana toiminutta miestä epäillään lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Poliisin mukaan toinen epäillyistä on yli 20- ja toinen yli 40- vuotias. Miehet toimivat rikosten tekoaikaan ohjaajina partionuorille.

– Epäilemme, että toinen miehistä on kohdistanut tekonsa kuuteen uhriin ja toisella on viisi uhria, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen poliisin tiedotteessa.

Rikosnimikkeinä tapauksissa on poliisin mukaan pääsääntöisesti lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö tai seksuaalinen hyväksikäyttö.

Poliisin mukaan epäillyt seksuaalirikokset on tehty partiotapahtumissa ja sosiaalisen median viestisovelluksessa useiden vuosien aikana. Rikosepäilyt painottuvat vuosiin 2017–2020.

Poliisi tiedotti epäilyistä jo viime vuoden helmikuussa. Tuolloin kerrottiin, että poliisi on tehnyt yhteistyötä Pääkaupunkiseudun partiolaiset ry:n kanssa, joka oli tiedottanut asiasta partiolaisille ja heidän huoltajilleen.