Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mara ry moittii ravintolarajoitusten purkua liian hitaaksi: "Valtioneuvosto ei välitä yrittäjien ja työntekijöiden erittäin tukalasta asemasta"

Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö Mara kritisoi hallituksen suunnitelmaa koronarajoitusten pitämistä nykyisellään vielä kuun puoliväliin asti.

Mara katsoo, että rajoitukset eivät ole tartuntatautilain kannalta välttämättömiä tai oikeasuhtaisia.

Maran mukaan hallituksen tuoreet päätökset ovat suuri pettymys alan yrittäjille ja jokainen päivä nykyisiä ankaria rajoituksia on liikaa alan yrittäjille ja työntekijöille.

Hallituksen mukaan kaikista ravintolarajoituksista luovuttaisiin kuun lopussa.

– Päätös osoittaa, että valtioneuvosto ei välitä toimialamme yrittäjien ja työntekijöiden erittäin tukalasta asemasta. Tämä päätös turhauttaa yrittäjiä ja vähentää heidän uskoaan päätöksenteon legitimiteettiin, toteaa Maran toimitusjohtaja Timo Lappi tiedotteessa.

Ennen helmikuun 14. päivän muutoksia ruokaravintolat saavat anniskella kello 20:een asti ja olla auki kello 21:een. Anniskelupainotteiset ravintolat voivat anniskella kello 17:ään asti ja niiden tulee sulkea ovensa kello 18.