Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MT-gallup: Kaksi kolmesta luottaa Suomen kykyyn puolustaa koko maata, joka neljäs epäilee puolustuskykyä

Valtaosa suomalaisista luottaa Suomen omaan puolustuskykyyn, selviää Maaseudun Tulevaisuuden teettämästä kyselystä . Kaksi kolmesta kyselyyn vastanneesta on sitä mieltä, että Suomen kyky puolustaa koko maan aluetta on ainakin melko hyvä.

Suomen puolustuskykyä epäilee puolestaan joka neljäs vastaaja.

Maaseudulla asuvat uskovat puolustuskykyyn kaupunkilaisia enemmän. Heikointa luottamus oli pääkaupunkiseudulla.

Miehillä on puolestaan luottoa naisia enemmän. Miehistä yli 70 prosenttia pitää puolustuskykyä vähintään melko hyvänä, kun naisten keskuudessa vastaava osuus on 60 prosenttia.

Puoluekannan mukaan eniten Suomen puolustuskykyyn luottavat keskustan äänestäjät, joista 75 prosenttia pitää kykyä puolustaa koko maan aluetta vähintään melko hyvänä. Seuraavana tulevat kokoomuksen ja SDP:n äänestäjät. Vähiten luottoa löytyy vihreitä äänestävien keskuudesta.

Kyselyssä tiedusteltiin erikseen myös luottamusta kykyyn puolustaa demilitarisoitua Ahvenanmaan aluetta. Hieman alle puolet suomalaisista pitää Suomen kykyä puolustaa Ahvenanmaata vähintään melko hyvänä. 39 prosenttia ei sen sijaan luota kykyyn puolustaa Ahvenanmaata.

Lehden gallupin toteutti Kantar TNS Agri . Kyselyyn vastasi reilut tuhat suomalaista viime ja tällä viikolla. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.