Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Poliisi otti 55 ihmistä kiinni Convoy-mielenosoituksessa, liikenne palautui normaaliksi aamuyöllä, valtaosaan maata luvassa lunta, räntää ja kehnoa ajokeliä

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Poliisi otti 55 ihmistä kiinni Convoy-mielenosoituksessa, liikenne palautui normaaliksi aamuyöllä

Helsingissä poliisi on ottanut 55 ihmistä kiinni aamuyöhön venyneessä Convoy-mielenosoituksessa.

Lisäksi poliisi hinasi kymmeniä Mannerheimintielle pysäköityjä ajoneuvoja pois. Mannerheimintien liikenne palautui normaaliksi aamuyöllä neljän aikaan.

Muun muassa koronarajoituksia ja polttoaineiden hinnankorotuksia vastustava mielenosoitus alkoi perjantaina iltakuudelta.

Poliisi oli määrännyt puolenyön jälkeen väkijoukon hajaantumaan. Mannerheimintielle pysäköityjen autojen hinaamisen poliisi oli aloittanut myöhään perjantai-iltana.

Influenssatartuntojen määrä lähti laskuun vuodenvaihteessa, kevään tilannetta on vaikea ennakoida

Vahvistettujen influenssatartuntojen määrä on laskenut sitten joulukuun. Tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin joulukuun puolivälin ja lopun tienoilla enimmillään reilut 130 influenssa A -tapausta viikossa, kun tammikuun puolivälin jälkeen määrä on ollut tästä vain alle kymmenesosa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtava asiantuntija Niina Ikonen sanoo STT:lle, että vielä on kuitenkin liian aikaista sanoa, että influenssaepidemian huippu olisi ohitettu, koska tartuntojen määrä voi lähteä uudelleen nousuun.

Ikonen korostaa, että varmistetut tartunnat ovat vain "jäävuoren huippu" todellisesta tartuntamäärästä. Monet sairastavat kotona eikä kaikista oteta terveydenhuollossa näytteitä.

Uutissuomalainen: Sairaanhoitopiireiltä tyrmäys koululaisten säännöllisen koronan kotitestaukseen

Valtaosa sairaanhoitopiireistä pitää koululaisten säännöllistä koronan kotitestausta tarpeettomana koronaepidemian nykytilanteessa, kertoo Uutissuomalaisen kysely.

Syynä kielteiseen suhtautumiseen on erityisesti se, että koululaisten testaamisen hyödyt jäävät vähäisiksi kustannuksiin ja työmäärään nähden.

Yksitoista sairaanhoitopiiriä vastaa suoraan, ettei koululaisten säännönmukainen testaaminen ole tarpeen. Kyselyyn vastasi 17 Manner-Suomen 20 sairaanhoitopiiristä.

Tutkimus: Sadattuhannet suomalaiset harkitsevat muuttoa, syinä muun muassa luonnonläheisyys ja turvallisuus

Yli 700 000 suomalaista harkitsee muuttoa toiselle paikkakunnalle lähivuosina, selviää Kunnallisalan kehittämissäätiön (KAKS) tutkimuksesta. Miltei joka viides suomalainen pitää muuttoa parin kolmen vuoden sisällä joko erittäin tai melko todennäköisenä.

Tutkimuksen mukaan paikkakuntaa ollaan valmiita vaihtamaan useimmiten asumisen viihtyvyyden ja laadun vuoksi. Seuraavaksi merkittävimmät syyt ovat luonnonläheisyys ja turvallisuus.

Suurinta muuttohalukkuus on Etelä-Suomessa ja vähäisintä pienissä maaseutumaisissa kunnissa.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS. Haastatteluja tehtiin yli tuhat. Tulosten virhemarginaali koko aineistossa on suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Tänään valtaosaan maata luvassa lunta, räntää ja kehnoa ajokeliä

Tästä päivästä on eilisen tapaan tulossa luminen, kun eilen lännestä alkanut lumisade siirtyy kohti itää.

Länsirannikolla lumisade hellittää aamupäivän aikana, mutta Uudellamaalla, pohjoisessa ja idässä sataa iltapäivään asti.

Paikoin lumisade voi olla hyvin runsasta, ja Ilmatieteen laitoksen varoitusten mukaan ajokeli on huono tai erittäin huono koko Suomessa.

Lämpötila pysyy pakkasen puolella maan keski-, itä- ja pohjoisosissa. Etelä- ja Lounais-Suomessa mittari on nollassa tai nousee muutaman lämpöasteen puolelle, jolloin sateet tulevat räntänä tai vetenä.

Suomalaisia nähdään Pekingin olympialaisten ruuhkapäivässä peräti kuudessa lajissa

Suomalaisurheilijoita nähdään tänään Pekingin olympialaisissa lumilautailussa, jääkiekossa, mäkihypyssä, maastohiihdossa, ampumahiihdossa ja kumparelaskussa.

Lumilautailun slopestylessa Enni Rukajärvi ja Carola Niemelä metsästävät naisten finaalipaikkaa. Karsintakilpailu alkaa Suomen aikaa kello 4.45. Naisleijonat kohtaa Pekingissä hallitsevan maailmanmestarin Kanadan. Ottelu alkaa kello 6.10. Antti Aalto on normaalimäen karsinnassa, joka alkaa kello 8.20. Naisten normaalimäen kilpailussa ovat Julia Kykkänen ja Jenny Rautionaho. Kilpailu alkaa kello 12.45.

Jimi Salonen ja Olli Penttala janoavat menestystä kumparelaskufinaalissa, ja Severi Vierelä on toisella karsintakierroksella. Toinen karsintakierros alkaa kello 12 ja finaali kello 13.30. Maastohiihdon naisten yhdistelmäkilpailu alkaa kello 9.45, ja mukana ovat suomalaisista Anne Kyllönen, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski.

Mike Pence vastasi Trumpin väitteeseen vaalituloksen kumoamisesta - "Trump on väärässä"

Yhdysvaltain entinen varapresidentti Mike Pence on kiistänyt entisen presidentin Donald Trumpin sunnuntaina esittämän väitteen siitä, että Pence olisi halutessaan voinut kumota vuoden 2020 presidentinvaalien tuloksen.

Konservatiivisen Federalistisen yhdistyksen konferenssissa Floridassa puhunut Pence sanoi Trumpin olevan väärässä siinä, että hän olisi voinut vaikuttaa vaalitulokseen, kun se vahvistettiin senaatissa nykyisen presidentin Joe Bidenin hyväksi viime vuoden tammikuussa.

Pencen mukaan päätösvalta vaalituloksesta kuuluu vain ja ainoastaan maan kansalaisille. (Lähde: AFP)

Ruotsin euroviisukarsinta Melodifestivalen alkaa tänään

Ruotsin euroviisukarsinnat käynnistyvät tänään, kun Melodifestivalen alkaa ensimmäisellä osakilpailullaan. Viisuedustaja valitaan neljän osakilpailun ja semifinaalin jälkeen Melodifestivalenin finaalissa 12. maaliskuuta.

Melodifestivalen on yksi Ruotsin katsotuimpia ohjelmia: viime vuonna laulukilpailun finaali oli koko vuoden toiseksi katsotuin ohjelma.

Ohjelman Ylelle suomeksi selostava Christian Bertell kertoo, että Melodifestivalen on Ruotsissa kansanjuhla.

Euroviisut järjestetään toukokuussa Italian Torinossa. Suomi valitsee edustajansa Uuden musiikin kilpailun finaalissa 26. helmikuuta.