Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ajokeli pysyy kehnona Etelä- ja Keski-Suomessa myös tänään – lunta luvassa muutamia senttejä

Perjantaina alkanut lumipyry jatkuu vielä tänään, mutta uusi, lännestä saapuva lumirintama tuo mukanaan hieman lievemmän myräkän. Lumisateet painottuvat Ilmatieteen laitoksen mukaan maan etelä- ja keskiosiin, joihin lunta on päivän aikana luvassa muutamia senttejä.

Kaakkois-Suomessa lunta voi tulla runsaammin, ja kymmenen sentin kertymät ovat alueella mahdollisia. Lounaassa lumisateet puolestaan voivat muuttua nopeasti vesisateiksi.

– Pääasiassa sateet tulevat tänään lumena, mutta lounaassa lämpötila menee päivän aikana nollan yläpuolelle. Tihkusadetta voi tulla, päivystävä meteorologi Eerik Saarikalle sanoo.

Ilmatieteen laitos on antanut sunnuntaille varoituksen huonosta ajokelistä Etelä- ja Keski-Suomeen. Varoitus on voimassa Keski-Pohjanmaalta Pohjois-Karjalaan ulottuvalla linjalla sekä siitä etelään sijaitsevissa maakunnissa.

Kaikilla merialueilla paitsi Suomenlahden itäosassa on sunnuntaina voimassa kovan tuulen varoitus.

Alkavalle viikolle povataan lauhaa talvisäätä. Lumisadealue vaikuttaa maanantaina vielä maan itä- ja pohjoisosissa. Lännessä on poutaista.

Lämpötila liikkuu maanantaista alkaen etelässä nollan molemmin puolin. Pohjoisessa on kylmempää, mutta kireäksi pakkanen ei sielläkään äidy. Lunta, räntää ja vettäkin on luvassa.

– Säätyyppi on koko viikon suhteellisen lauha. Välillä tulee lumi- ja räntäsateita. Varsinkin etelä- ja länsirannikolla sade voi käydä ajoittain vetenä, Saarikalle kertoo.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.