Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Legendaarinen Kuka kukin on -kirja on ollut tauolla jo vuosikaudet – HS:n mukaan uutta päivitystä ei ole teossa

Merkittävien elossa olevien suomalaisten henkilötietoja sisältävää Kuka kukin on -kokoomateosta ei ole julkaistu enää vuoden 2015 jälkeen. Teosta kustantavan Otavan mukaan suomalaisilta ei ole tullut asiasta juurikaan palautetta, kertoo Helsingin Sanomat.

– Joitakin viestejä on tullut. Ei todellakaan mitään hyökyä, sanoo Otavan tietokirjallisuuden kustannusjohtaja Eva Reenpää HS:lle.

Kuka kukin on -kirjoilla on pitkä perinne, sillä ensimmäinen julkaistiin vuonna 1909 ja viimeisiin siis 2015. Varhaisimpina vuosikymmeninä kirjojen julkaisuväli vaihteli ja saattoi venyä yli 10 vuoden mittaiseksikin. Vuodesta 1960 lähtien vuoteen 2015 kirjoja julkaistiin 2–4 vuoden välein.

Tuoreimpiin kirjoihin on valikoitu mukaan noin 4 000 henkilöä.

Otavan kustannusjohtaja Reenpää kertoo HS:lle, että Kuka kukin on -kirjan julkaisutahtia on päätetty pidentää eikä seuraavaa päivitystä ole pantu tekoon.

– Se oli erittäin työläs tehdä, raskas prosessi kaiken kaikkiaan.

Hänen mukaansa internet on vähentänyt kirjan käyttötarvetta ja pienentänyt sen kysyntää.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.