Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronapandemia kuritti viime vuonna edelleen museoiden kävijämääriä

Suomen museoissa tilastoitiin viime vuonna noin 4,3 miljoonaa käyntikertaa. Tämä on lähes saman verran kuin vuonna 2020.

Koronapandemian vaikutus näkyi yhä museokäynneissä, sillä koronapandemiaa edeltäneeseen vuoteen 2019 verrattuna käynnit ovat vähentyneet reilulla kolmella miljoonalla.

Uudellamaalla käyntien määrä väheni viime vuonna vuoteen 2020 verrattuna noin 29 prosenttia, sillä keväällä 2021 pääkaupunkiseudulla museot olivat yleisöltä suljettuna useita kuukausia. Sen sijaan suurimmassa osassa Suomea käyntien määrässä oli havaittavissa kasvua verrattuna vuoteen 2020.

– Museot ovat joutuneet tasapainoilemaan vaikean koronavuoden muuttuvien rajoitusten ja museosulkujen kanssa. Siksi onkin hienoa, että museokävijöiden määrä on pysynyt edellisvuoden tasolla. Se osoittaa, että museoilla ja kulttuuriperinnöllä on tärkeä merkitys, Museoviraston pääjohtaja Tiina Merisalo sanoi tiedotteessa.

Viime vuoden suosituin museo oli Ateneumin taidemuseo.