Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Suomessa on satanut paikoin jo 10 senttimetriä lunta – ajokeli on monin paikoin erittäin huono

Sakea lumipyry vaikeuttaa ajokeliä koko etelärannikolla ja idästä tuulee voimakkaasti, kertoo Ilmatieteen laitos. Päivystävä meteorologi Petteri Pyykkö kertoo, että etelärannikon lisäksi lumisateet yltävät myös Pirkanmaalle ja Porin korkeudelle asti, jonne lunta voi kertyä yli 5 senttimetriä.

Suurimmat lumikertymät satavat kuitenkin läntiseltä Uudeltamaalta Hangon suuntaan.

Lumikertymää on Etelä-Suomessa paikoin jo 10 senttimetriä ja Ahvenanmaan Jomalassa jopa yli 20 senttimetriä, kertoi Ilmatieteen laitos Twitterissä hieman kello 18 jälkeen.

Pyykkö arvioi, että lunta pyryttää Etelä-Suomessa vielä illan ja yön aikana enimmillään 15 sentin verran.

Helsingin Olympiastadionilla järjestetään tänään kansanjuhla kello 19–20.30 olympiajääkiekossa kullan voittaneille Leijonille ja pronssia voittaneille Naisleijonille. Paikalle odotetaan noin 20 000:ta ihmistä, joten lumisateella voi olla vaikutuksia tilaisuuteen varsinkin myöhemmin illalla.

Useita tieltä suistumisia

Lumisade heikentää näkyvyyttä, ja ajokeli on paikoin erittäin huono maan etelä- ja länsiosissa.

Satakunnan pelastuslaitos varoittaa Twitterissä huonosta ajokelistä Satakunnassa. Sen mukaan valtatiellä 8 on iltapäivän aikana ollut useampia tieltä suistumisia.

Sateet jatkuvat tiistaipäivään asti, kunnes lumisateet liikkuvat itään, kertoo Pyykkö.

– Uudellamaalla voi tulla lunta vielä iltapäivällä heikosti, mutta pääasiassa poutaa on jo keskipäivän jälkeen.

Varoitus erittäin huonosta ajokelistä on voimassa Uudellamaalla, Kymenlaaksossa, Varsinais-Suomessa ja Ahvenanmaalla. Mahdollisesti vaarallisesta ajokelistä varoitetaan laajasti Etelä- ja Itä-Suomessa.

Myrskymatalapaineen takia merellä myrskyää lounaisilla merialueilla tänään. Maan eteläosassa itätuuli on hyvin navakkaa ja puuskaista.

Pääkaupunkiseudun lähiliikenne supistuu tiistaina

Junien lähiliikennettä supistetaan pääkaupunkiseudulla tiistaina, kertoo Fintrafficin rataliikennekeskus. Näin pyritään varmistamaan turvallinen ja sujuva liikennöinti lumipyryn jatkuessa.

Fintraffic, Väylävirasto, HSL ja VR ottavat käyttöön harvennetut vuorovälit pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä. A-junat ajetaan harvennetulla 20 minuutin vuoroväleillä tiistaiaamusta iltakuuteen ja K-junat ajetaan harvennetulla 20 minuutin vuoroväleillä aamusta iltaseitsemään asti.

Kaikki muut lähiliikenteen junat ajavat normaaleilla vuoroväleillä. Kauko- ja tavaraliikenteessä ei vähennetä ennakkoon liikennettä.