Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Kiovassa on taisteltu yöllä, Ukraina kertoo torjuneensa Venäjän hyökkäyksen keskeisellä kadulla, Mediat: Zelenskyin edustajan mukaan Ukraina ja Venäjä keskustelevat mahdollisten neuvotteluiden järjestämisestä

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Kiovassa on taisteltu yöllä, Ukraina kertoo torjuneensa Venäjän hyökkäyksen keskeisellä kadulla

Taistelut Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa ovat jatkuneet läpi yön. Ukrainan armeija kertoi aamuyöllä torjuneensa Venäjän hyökkäyksen yhdellä Kiovan pääväylistä.

Ukrainan asevoimat ei tarkentanut, missä päin kaupunkia taistelu käytiin.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi varoitti myöhään illalla, että Venäjä iskee yön aikana voimalla, ja että yöstä tulee erittäin vaikea. (Lähde: AFP)

Mediat: Zelenskyin edustajan mukaan Ukraina ja Venäjä keskustelevat mahdollisten neuvotteluiden järjestämisestä

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin edustajan mukaan Ukraina ja Venäjä keskustelevat paikasta ja ajankohdasta neuvotteluiden järjestämiseksi. Asiasta kertovat muun muassa BBC ja Guardian.

Zelenskyin edustajan mukaan Ukraina on valmis neuvottelemaan tulitauosta ja rauhasta Venäjän kanssa.

Zelenskyi esitti aiemmin perjantaina julkisen neuvottelukutsun Venäjän presidentti Vladimir Putinille.

Kreml sanoi Putinin olevan valmis lähettämään delegaation neuvottelemaan Valko-Venäjän Minskiin. Aiemmin Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov asetti neuvotteluiden ehdoksi Ukrainan antautumisen.

Venäjä blokkasi YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman, jossa tuomittiin sen hyökkäys Ukrainaan

Venäjä on odotetusti käyttänyt veto-oikeuttaan torpatakseen YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman Ukrainan sotaan liittyen. Päätöslauselmassa tuomittiin "voimakkaimmalla mahdollisella tavalla" Venäjän hyökkäys Ukrainaan.

Yhdysvaltojen ja Albanian laatiman päätöslauselman puolesta äänesti 11 turvallisuusneuvoston 15 jäsenestä. Kiina, Intia ja Arabiemiirikunnat pidättäytyivät äänestämästä.

Venäjä on yksi turvallisuusneuvoston pysyvistä jäsenmaista, joten sillä on veto-oikeus kaikkiin päätöslauselmiin. (Lähde: AFP)

Puolueiden nuorisojärjestöt järjestävät yhteisen Ukraina-mielenosoituksen Helsingissä

Eduskuntapuolueiden nuorisojärjestöt järjestävät yhteisen We Stand with Ukraine -mielenosoituksen lauantaina Helsingissä.

Mielenosoituksen tarkoituksena on järjestäjien mukaan osoittaa suomalaisen nuorison tuki Ukrainalle ja sen kansalaisille sekä vaatia Venäjän hallintoa palauttamaan rauha Eurooppaan.

Rauhanmielenosoitus alkaa lauantaina kello 12 Esplanadin puistosta, josta se siirtyy Tehtaankadulle Venäjän suurlähetystön läheisyyteen.

Uudesta tekijänoikeuslaista ei löydy lainauskorvauksia digitaalisille aineistoille

Digitaalisten aineistojen lainauskorvaukset ovat jäämässä pois uudesta tekijänoikeuslaista. Samalla, kun opetus- ja kulttuuriministeriö työstää kansallista e-kirjastoa, jossa kaikkien kirjastojen asiakkailla olisi yhtäläiset mahdollisuudet kirjojen ja äänikirjojen digitaaliseen lainaamiseen, kirjailijoiden ja kääntäjien korvaukset digitaalisista lainoista riippuvat edelleen heidän sopimuksistaan kustantajansa kanssa.

Kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestön Sanaston toiminnanjohtaja Anne Salomaan mukaan e-lainojen korvauksen saaminen uuteen tekijänoikeuslakiin ei olisi vaatinut kovin suurta lakimuutosta.

Suomen euroviisuedustaja valitaan tänään Turussa

Uuden musiikin kilpailun (UMK) finaali järjestetään tänä iltana Turun Logomossa. UMK:n voittajasta tulee Suomen edustaja seuraaviin Euroviisuihin.

Viisuedustajan paikasta kilpailee seitsemän artistia. UMK-finaalissa ovat Cyan Kicks, BESS, The Rasmus, Younghearted, Olivera, Tommi Läntinen ja Isaac Sene.

Voittaja valitaan yleisöäänien ja kansainvälisen raadin antamien pisteiden perusteella.

UMK-finaali näytetään suorana Yle TV1:llä ja Yle Areenassa sekä kuullaan Ylen radiokanavilta kello 21–23.

Euroviisut järjestetään toukokuussa Italian Torinossa.

Teräväinen osui Carolinan vakuuttavassa voitossa, Laineen 11 pelin pisteputki katkesi

Teuvo Teräväinen teki ylivoimamaalin, kun hänen joukkueensa Carolina Hurricanes jyräsi 4–0-voittoon Columbus Blue Jacketsista jääkiekon NHL:ssä.

Suomalaishyökkääjä laukoi Carolinan 2–0-osuman toisessa erässä Sebastian Ahon syötöstä. Teräväinen venytti samalla pisteputkensa seitsemän ottelun mittaiseksi.

Vierasjoukkue Columbuksen Patrik Laineen 11 ottelun pisteputki puolestaan katkesi. Laineen putki oli NHL:n tämän hetken pisin.

Neljäs perättäinen voitto nosti Carolinan NHL:n itälohkon kärkeen.

Pukin Norwich hävisi taas ja jatkaa liigajumbona

Teemu Pukin Norwichin ahdinko jalkapallon Englannin Valioliigan putoamiskamppailussa syveni, kun se kärsi perjantaina 0–2-vierastappion Southamptonille.

Tappio oli Norwichille kolmas perättäinen, ja sen myötä joukkue on hävinnyt 9 viimeisistä 12 ottelustaan. Norwich jatkaa liigan hännänhuippuna, kun se olisi voitolla noussut pois viimeiseltä sijalta. Putoamisviivaan keltapaidoilla on matkaa viisi pistettä.

Pukki pelasi koko ottelun, mutta ei onnistunut kasvattamaan kauden maalisaldoaan. Tunnin kohdalla suomalaishyökkääjälle nousi keltainen kortti. (Lähde: AFP)