Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainalaispanimo teki kovan valinnan: oluen tuotanto laitetaan seis, nyt valmistuu ainoastaan polttopulloja – katso video

Ukrainalaisessa Lvivin kaupungissa toimiva Pravda-panimo on päättänyt lopettaa oluen tuottamisen Venäjän aloittaman hyökkäyssodan ajaksi. Henkilöstöä ei kuitenkaan panimon mukaan lomauteta, vaan tuotannon suunta muuttuu.

Pravda-panimo alkoi maanantaista lähtien valmistaa polttopulloja eli Molotovin cocktaileja.

Molotovin cocktail on kansanomainen ase, jolla pyritään tuhoamaan vastustajan panssarivaunuja tai muita sotilasajoneuvoja. Nestemäistä polttoainetta sisältävään pulloon yhdistetään sytytettävä tulenlähde. Ajoneuvon lähestyessä sytytetään tuli ja heitetään pullo päin ajoneuvoa, jonka toivotaan leviävän bensiinin tai muun vastaavan polttoaineen ansiosta syttyvän tuleen.

Kiovassa ilmestyvien lehtien mukaan Pravda-panimo jakaa polttopulloja kaikille niitä haluaville ukrainalaisille. Lisäksi panimon työmaaruokala tarjoilee teetä, kahvia ja syötävää ennen muuta ukrainalaisille sotilaille.

Panimo kertoi Instagram-viestissään, että sisään saapuvien on jätettävä aseensa ulko-oven lähelle säilytykseen. Aseen saa tietenkin poistuessaan takaisin.

– Emme tarjoile Molotovin cocktaileja emmekä mitään muutakaan venäläisille ja valkovenäläisille, muistutti panimo.

Katso videolta, kuinka ukrainalaiset valmistelevat polttopulloja.