Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eniten Jussi-ehdokkuuksia nappasivat Hytti nro 6 sekä Guled ja Nasra – molemmat ehdolla parhaan elokuvan ja ohjauksen palkintoihin

Elokuva-alan Jussi-ehdokkaat viime vuoden parhaista elokuvista on valittu, ja odotetusti eniten ehdokkuuksia on saanut Juho Kuosmasen ohjaama Hytti nro 6. Yhteensä se sai 12 ehdokkuutta muun muassa parhaan elokuvan, ohjauksen ja käsikirjoituksen palkintoihin.

Lisäksi elokuvan näyttelijät Seidi Haarla ja Juri Borisov ovat ehdolla parhaasta nais- ja miespääosasta.

Hytti nro 6 on jo niittänyt runsaasti kansainvälistä menestystä. Elokuva on muun muassa palkittu Cannesin elokuvajuhlilla jaetulla Grand Prix'llä.

Yhdeksän ehdokkuutta sai Khadar Ayderus Ahmedin ohjaama Guled ja Nasra, joka myös kilpailee parhaan elokuvan, ohjauksen ja käsikirjoituksen titteleistä. Elokuvan pääosissa olevat Yasmin Warsam ja Omar Adbi ovat ehdolla parhaasta nais- ja miespääosasta.

Suomalaissomalialainen Guled ja Nasra oli ensimmäinen Cannesin elokuvajuhlien Kriitikoiden viikko -sarjassa esitetty suomalainen elokuva, ja se on myös voittanut kansainvälisiä palkintoja. Sitä pidetään maailman ensimmäisenä korkean profiilin somalinkielisenä elokuvana.

Parhaan elokuvan Jussi-palkinnosta ehdolla ovat myös Fucking with Nobody, Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia sekä Vinski ja näkymättömyyspulveri.

Jussi-ehdokkuuksia sai 15 elokuvaa, ja palkintoja jaetaan 16 kategoriassa. Ehdokkaat valitsee vuosittain vaihtuva, ammattilaisista koostuva asiantuntijaraati yhdessä elokuva-alan ammattilaisten yhdistyksen Filmiauran hallituksen kanssa.

Filmiauran mukaan viime vuonna valkokangasensi-illassa oli 18 Jussi-kriteerit täyttävää pitkää elokuvaa sekä kahdeksan dokumenttielokuvaa.

Jussi-patsaat jakaa Filmiaura, ja lopulliset voittajat valitsee Filmiauran jäsenistö suljetulla lippuäänestyksellä.

Palkinnot jaetaan Jussi-gaalassa 6. toukokuuta. Gaala nähdään suorana televisiossa MTV-kanavalla.