CNN: Kiina vaatii länneltä Venäjän "tasapuolisempaa kohtelua"

Kiinan ulkoministerin Wang Yin mukaan puolustusliitto Naton, Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin tulisi pyrkiä "tasapuolisempaan" keskusteluun Venäjän kanssa ja kiinnittää huomiota "Naton itälaajentumisen kielteiseen vaikutukseen Venäjän turvallisuudelle".

Wang Yi ilmaisi näkemyksiään puhelinkeskustelussa Yhdysvaltain ulkoministerin Antony Blinkenin kanssa.

Wang Yin kommenteista kertoo muun muassa yhdysvaltalainen uutiskanava CNN.

– Kiina tukee kaikkia ponnisteluja, jotka edistävät poliittista ratkaisua, mutta vastustaa kaikkia toimia, jotka ovat heikentävät diplomaattisen ratkaisun löytymistä ja kaatavat bensaa liekkeihin, CNN kertoo Wangin sanoneen.

Kiina on suhtautunut Venäjän aloittaman hyökkäyssotaan Ukrainassa monitulkintaisesti.

Kiina on arvostellut lännen asettamia Venäjä-pakotteita ja syyttänyt Yhdysvaltoja ja muita länsimaita "kriisin lietsomisesta".

Kiina pidättäytyi äänestämästä YK:ssa Venäjän hyökkäystä tuomitsevasta ja Venäjän vetäytymistä Ukrainassa vaativasta päätöslauselmasta.

Äänestyksessä 141 maata äänesti päätöslauselman puolesta. Venäjän tukena äänestyksessä olivat vain Eritrea, Syyria, Pohjois-Korea ja Valko-Venäjä.

Vaikka Kiinan ja Venäjän välit ovat läheiset, ei Kiina ole tukenut Venäjää taloudellisesti, vaikka lännen asettamien pakotteiden vuoksi Venäjä ajautunut taloudelliseen kriisiin. Asiantuntijoiden mukaan Kiinan haluttomuutta tukea Venäjää selittää osaltaan pelko mahdollisten pakotteiden asettamisesta Kiinaa vastaan.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka