Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wall Streetilla pörssikurssien alamäki sai jatkoa

Yhdysvalloissa New Yorkin pörssi sulkeutui alamäessä, kun Venäjän hyökkäys Ukrainaan on herättänyt huolta hyödykkeiden hinnan noususta.

Teollisuusindeksi Dow Jones laski 2,4 prosenttia jatkaen viime viikon heikentymistä. Laaja-alainen S&P 500 -indeksi syöksyi kolme prosenttia. Myös teknologiapainotteinen Nasdaq-indeksi painui alas. Se laski 3,6 prosenttia.

Aasiassa Tokion pörssi on avautunut tiistaina laskusuunnassa. Nikkei-indeksi oli 1,22 prosenttia miinuksella. Hongkongissa sen sijaan Hang Seng -indeksi oli kaupankäynnin alkaessa hienoisessa nousussa.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on saanut pörssikursseja laskuun eri puolilla maailmaa. Samalla öljyn hinta on ollut nousussa. Brent-laadun hinta lähenteli jo 140 Yhdysvaltain dollaria tynnyriltä, mutta nousun jälkeen hinta laski jonkin verran.

– Vaikuttaa, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan on johtanut olennaiseen muutokseen. Inflaatiopaineet pysyvät koholla odotettua pidempään, ja lopulta seuraavan 24 kuukauden aikana seuraa talouden taantuma, Oanda -yhtiön analyytikko Edward Moya toteaa viestissään uutistoimisto AFP:n mukaan.

Dow-indeksin suurimmat häviäjät olivat maanantaina American Express , Boeing ja Disney.

Myös suurten teknologiayhtiöiden osakkeiden hinnat laskivat. Amazonin , Facebookin Metan ja Googlen emoyhtiö Alphabetin osakkeet putosivat yli neljä prosenttia.