Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Panimojätti Heineken ja luksusautovalmistaja Ferrari lähtevät Venäjältä

Venäjän jättävien yritysten lista jatkaa pitenemistään. Hollantilainen panimojätti Heineken ja maailman suurin musiikkiyhtiö Universal Music Group lopettavat toimintansa Venäjällä Ukrainan sodan takia. Universal ilmoitti sulkevansa kaikki toimistonsa Venäjällä ja lopettavan toimintansa maassa välittömästi.

Lisäksi italialainen urheiluautovalmistaja Ferrari ilmoitti pysäyttävänsä toimitukset Venäjälle. Yhtiö valmistaa vuodessa noin 11 000 autoa, joista noin sata on myyty Venäjälle. Ferrarilla ei ole ollut valmistusta Venäjällä.

Heineken on maailman toiseksi panimoyhtiö. Se ilmoitti jo viime viikolla lopettavansa uudet investoinnit ja viennin Venäjälle, mutta kertoi tänään lopettavansa myös oluen valmistamisen, mainonnan ja myynnin Venäjällä. Heineken työllistää Venäjällä 1 800 ihmistä ja on maan kolmanneksi suurin panimo. Se on valmistaa paikalliselle markkinalle muun muassa Zhigulevskoe ja Ohota -merkkejä.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan noin 300 ulkomaista yhtiötä on ilmoittanut vetäytyvänsä Venäjältä. Tiistaina joukon jatkoksi liittyivät McDonalds , Coca-Cola ja Starbucks .