Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tehyn ja Superin lakko siirtyy kahdella viikolla

Työministeri Tuula Haatainen (sd.) on päättänyt siirtää Tehyn ja Superin työtaistelua kahdella viikolla. Haatainen päätti asiasta valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan ehdotuksesta .

Kuutta sairaanhoitopiiriä ja eräitä yhtiöitä koskeva lakko olisi alkanut 18. maaliskuuta, mutta siirtyy nyt alkamaan aikaisintaan 1. huhtikuuta. Kahden viikon mittaiseksi suunnitellun lakon piirissä olisi noin 25 000 Tehyn ja Superin jäsentä. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto on voimassa jo nyt.

Tehyn, Superin, Jukon, Jytyn ja JHL:n sekä KT:n välisen työriidan sovittelua jatketaan maanantaina. Työriitaa on kuluneella viikolla soviteltu tuloksetta.

Keskeiset kiistakysymykset liittyvät palkkoihin. Työntekijöiden edustajat ovat vaatineet monivuotista palkkaohjelmaa, jolla nostettaisiin hoitoalan palkkoja. Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT on luonnehtinut vaatimusta täysin ylimitoitetuksi ja laskenut, että se maksaisi vähintään 12,4 miljardia euroa viiden vuoden aikana.

Työriitojen sovittelua koskevan lain mukaan työnseisausta voidaan siirtää kerran enintään kahdella viikolla, jos lakko kohdistuisi yhteiskunnan elintärkeisiin toimintoihin.