Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siivoojien ja kiinteistönhoitajien lakko peruuntuu – työriidan osapuolet hyväksyivät sovintoehdotuksen

Kiinteistöpalvelualaa uhannut lakko peruuntuu. Palvelualojen ammattiliitto PAM sekä Kiinteistötyönantajat hyväksyivät maanantaina valtakunnansovittelijan antaman sovintoehdotuksen, ja alalle on saatu uusi työsopimus.

PAM oli antanut lakkovaroituksen koko kiinteistöpalvelualaa koskevasta lakosta 28.–30. maaliskuuta. Lakon uhan väistymisen lisäksi myös PAMin ilmoittama ylityö- ja vuoronvaihtokielto on peruttu.

Sovun mukaisesti siivoojien ja kiinteistönhoitajien palkkoja ja lisiä korotetaan kesäkuun alussa 2 prosenttia. Toisen vuoden palkankorotuksista on sovittava tammikuun 15. päivään mennessä, muuten sopimus voidaan irtisanoa päättymään helmikuun lopussa.

PAM ja Kiinteistötyönantajat neuvottelivat siivoojien ja kiinteistönhoitajien työehtosopimuksesta ilman tuloksia helmikuun ajan. Valtakunnansovittelija on sovitellut työriitaa toissa viikosta lähtien.

PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sallinen sanoo, että edistyminen lähes kaikissa tärkeissä asioissa sai PAMin hallituksen hyväksymään sovintoesityksen. Hän pitää palkkaratkaisun tasoa odotettavana, koska juuri minkään muunkaan alan neuvotteluissa ei ole saatu parempia palkankorotuksia.

– On selvää, että kiinteistöpalvelualan työehdoissa on vielä parannettavaa, mutta nyt päästiin kuitenkin eteenpäin isossa osassa asioita, Rönni-Sallinen sanoo tiedotteessa.

PAM kertoo, että osana ratkaisua esimerkiksi osa-aikaisten työntekijöiden toteutuneen työajan tarkastelujärjestelmä parani.