Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläisiä turisteja pakotteiden takia jumissa ainakin Turkissa

Turkin Välimeren rannikko on venäläisten matkailijoiden rakastama kohde, ja heitä vieraili alueella viime vuonna lähes viisi miljoonaa. Nyt venäläisiä turisteja on kuitenkin jäänyt tai pelkää jäävänsä jumiin Turkkiin, kun lännen Venäjälle asettamat pakotteet iskivät.

Korttimaksamisen ja lentotoiminnan rajoitukset ovat lisänneet riskiä Venäjältä Turkkiin suuntautuvan matkailun taantumisesta. Se on ollut Turkille tärkeä tulonlähde.

Turkissa lomaileva Margarita Sabatnikaja, 31, sanoo, että hänen lomasuunnitelmansa ovat nyt epävarmat.

– Olemme tulleet tänne lomalle lasten kanssa. On epäselvää, milloin palaamme Venäjälle ja millä koneella, hän sanoi.

Sabatnikaja kertoi haluavansa jatkaa lomaansa, mutta hänen pankkikorttinsa olivat lakanneet toimimasta.

Antalyassa neljä vuotta asunut sukelluskouluttaja Anastasia Zanolotnaja, 27, sanoi, että monet Turkissa lomailevat venäläiset olivat nyt jumissa.

– Minulla on kaksi venäläistä ystävää, jotka ovat luonani juuri nyt. He eivät pääse takaisin, koska lentoliput ovat erittäin kalliita, hän kertoi.

Lentoyhtiö Turkish Airlines kertoo, että lennot Venäjälle ja Venäjältä "jatkuvat toistaiseksi", mutta esimerkiksi halpalentoyhtiö Pegasus on keskeyttänyt palvelujaan, joten sen asiakkaat yrittävät epätoivoisesti tehdä varauksia muualle.

Kymmenet länsimaat ovat kieltäneet venäläisten lentokoneiden pääsyn ilmatilaansa. Jotkut turkkilaiset lomaoperaattorit ovat vedonneet länsimaisten pakotteiden vaikutuksiin, kun ne ovat peruneet venäläisten asiakkaidensa matkoja.

"Emme tiedä, mitä tehdä"

Turkin matkailuala saa sodan takia suoneniskua myös sikäli, että ukrainalaisia turisteja on heitäkin vieraillut maassa vuosittain noin kaksi miljoonaa.

– Tulimme lomalle Turkkiin helmikuun alussa, nyt minä ja perheeni emme voi palata. Meillä on pieni summa rahaa. Emme tiedä, mitä tehdä, sanoi ukrainalainen Olga, joka kieltäytyi kertomasta sukunimeään.

Turkille tärkeän matkailualan kärsimät vahingot riippuvat siitä, kuinka kauan Venäjää vastaan ​​asetetut pakotteet ovat voimassa, alan asiantuntijat sanovat.

– Ennakoimme, että tämän kriisin vaikutus Antalyan matkailuun on erittäin vakava, kertoi Antalyassa toimivan lomahotellin apulaisjohtaja Anna Yigit uutistoimisto AFP:lle.

Turkki on pyrkinyt olemaan Ukrainan sodassa puolueeton huolimatta siitä, että Ukraina käyttää turkkilaisia ​​drooneja taistelukentällä.

Sekä venäläisiä että ukrainalaisia turisteja on jäänyt sodan ja pakotteiden vuoksi jumiin myös muualle ulkomaille. Heitä on tiettävästi ainakin Kreikassa ja Espanjassa.