Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Japania ravistellut voimakas maanjäristys, koillisrannikolle tsunamivaroitus – Fukushiman ydinvoimalassa ei havaittu häiriöitä

Japanin itäosassa on tapahtunut voimakkuudeltaan 7,3:n maanjäristys, jonka vuoksi maan koillisosaan on annettu tsunamivaroitus. Maanjäristys on tuntunut muun muassa pääkaupunki Tokiossa.

Tämän voimakkuuden maanjäristys määritellään erittäin voimakkaaksi.

Loukkaantuneista tai kuolonuhreista ei ole ainakaan toistaiseksi kerrottu. Yli kahden miljoonan kotitalouden kerrotaan jääneen sähköttä järistyksen vuoksi. Myös paikallisjunissa kerrottiin ilmenevän merkittäviä häiriöitä.

Japanin pääministerin Fumio Kishidan mukaan hallitus kerää yhä tietoa tapahtumista.

Maanjäristys tapahtui Fukushiman alueen rannikkoseudulla noin 60 kilometrin syvyydessä hieman ennen puolta yötä paikallista aikaa.

Viranomaiset tarkistivat Fukushiman ydinvoimalan toimintoja maanjäristyksen jälkeen ja kertoivat, että eivät havainneet niissä mitään poikkeamia.

Maaliskuussa 2011 maanjäristyksen aiheuttamat tsunamiaallot löivät Fukushiman ydinvoimalan reaktoreihin ja aiheuttivat vakavimman ydinonnettomuuden sitten Tshernobylin ydinkatastrofin vuonna 1986.

Vuoden 2011 tsunamissa kuoli tai katosi noin 18 500 ihmistä.