Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VTV antoi Tytti Yli-Viikarille potkut myös pakastevirasta

Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) on irtisanonut entisen pääjohtajansa Tytti Yli-Viikarin myös hänen ylijohtajan virastaan. VTV katsoo, että Yli-Viikari on rikkonut virkavelvollisuuksiaan kokonaisuutena arvioiden siten, että irtisanomiseen on eduskunnan virkamieslain mukainen erityisen painava syy.

Yli-Viikari on tällä hetkellä pidätettynä virantoimituksesta yhä vireillä olevan rikosasian käsittelyn ajan. Pääjohtajakautensa 2016–2021 ajan hän oli vapautettuna ylijohtajan virasta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Yli-Viikarin tammikuussa päiväsakkoihin virka-aseman väärinkäyttämisestä, virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kavalluksesta. Pääjohtajan viran hän menetti kesäkuussa, kun eduskunnan täysistunto irtisanoi hänet.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.