Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä suunnittelee rajoittavansa maahanpääsyä "vihamielisistä" länsimaista

Venäjä suunnittelee rajoituksia "vihamielisistä" maista Venäjälle pyrkiville, sanoi ulkoministeri Sergei Lavrov Venäjän televisiossa maanantaina. Vihamielisiin maihin kuuluvat hänen mukaansa muun muassa Britannia, kaikki EU-maat ja Yhdysvallat.

Lavrovin mukaan parhaillaan on valmisteilla viisumitoimenpiteitä, joilla vastataan niihin "epäystävällisiin toimiin", joita ulkomailta on Venäjään suunnattu.

– Tämä tulee pitämään sisällään koko joukon maahantulorajoituksia Venäjälle, Lavrov sanoi.

Lavrovin mukaan esimerkiksi Ukrainasta taas tulee pääsemään Venäjälle tulevaisuudessa entistä helpommin, vaikka ei olisikaan Venäjän kansalainen, kertoi uutistoimisto Tass.

Länsimaat ovat määränneet Venäjälle raskaita pakotteita sen jälkeen kun Venäjä runsas kuukausi sitten hyökkäsi Ukrainaan. Tämän jälkeen Venäjä laajensi huomattavasti listaa, jota se kutsuu "epäystävällisten maiden listaksi". Listalla ovat Yhdysvallat, Australia, Kanada, Britannia, Uusi-Seelanti, Japani, Etelä-Korea, kaikki EU-maat sekä useita muita maita.