Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huolinta-alaa uhkaa lakko kiirastorstaina – Erto pyrkii vauhdittamaan sopimusneuvotteluja

Toimihenkilöliitto Erto kertoo jättäneensä tänään huolinta-alaa koskevan työtaisteluilmoituksen Palvelualojen työnantajat Paltalle ry:lle ja valtakunnansovittelijalle.

Lakko on määrä toteuttaa kiirastorstaina eli huhtikuun 14. päivänä, jos huolinta-alan toimihenkilöitä koskevissa sopimusneuvotteluissa ei päästä sopuun ennen sitä.

Erton mukaan lakko koskee kaikkea huolinta-alan toimihenkilöiden työehtosopimuksen piirissä tehtävää työtä kiirastorstaille osuvissa työvuoroissa eli lakon piirissä ovat muutkin kuin vain liiton jäsenet. Erton jäsenyhdistyksestä Logistiikan toimihenkilöt ry:stä arvioidaan, että lakon piirissä olisi noin 2 400–2 500 henkeä.

Erto ja Logistiikan toimihenkilöt eivät hyväksyneet Paltan viime torstaina antamaa esitystä. Työntekijäpuoli kertoo pitävänsä 1,5 prosentin yleiskorotusta "tyrmistyttävän huonona", kun huomioidaan alan viime vuosien erittäin hyvä tuloskehitys sekä työmarkkinoiden niin kutsuttu yleinen linja tämän vuoden korotuksista. Ehdotuksessa hiersi myös 0,4 prosentin paikallinen erä, jonka jakamisesta työntekijöiden kesken työnantaja voisi yksipuolisesti päättää.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.