Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Transnaiset eivät ole päässeet pakenemaan sotaa, Venäjän transfobian pelätään leviävän – Ukrainan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille käynnistyy uusi varainkeruu

Kampanjaryhmä All Out on tänään torstaina käynnistänyt uuden varainkeruuhankkeen tukeakseen Ukrainasta sotaa pakenevia sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvaa väestöä eli LGBTQ+-henkilöitä. Järjestön toiminnanjohtaja Matt Beardin mukaan varoilla on tarkoitus tukea Ukrainan LGBT+-vähemmistöjä heitä evakuoimalla, suojelemalla, tarjoamalla ruokaa, vettä, lääkkeitä ja oikeusturvaa.

Asiasta uutisoi The Guardian.

– Ennen Ukrainaan hyökkäystä maassa oli tapahtunut jonkin verran edistystä kohti kaikkien välistä tasa-arvoa. Nyt varttuvan LGBT+-ukrainalaisten sukupolven toiveet ja unelmat ovat tuhoutuneet julmasti. Sen sijaan, että painotettaisiin (heidän) turvallisuuttaan, ihmisarvoa ja tasa-arvoa, he kohtaavat brutaalisti homo- ja transfobiaa, jollaista on nähty viime vuosina yhä enemmän Putinin hallinnon aikana, Beard kertoo.

Transsukupuolisilla on ollut vaikeuksia paeta Ukrainasta asiakirjoihin liittyvien ongelmien vuoksi. Transnaisilta on esimerkiksi evätty pääsy Ukrainasta turvallisiin maihin. The Guardian on uutisoinut, että kymmeniä olisi pahoinpidelty ja pakotettu jäämään Ukrainaan. Syyksi on rajalla kerrottu se, että sotatilan takia 18-60 -vuotiaat miehet eivät saa poistua maasta. Lehden haastattelemien aktivistien ja avustustyöntekijöiden mukaan moni pelkää henkensä puolesta, jos Venäjän transfobinen hallinto ottaa vallan.

Varoja ohjataan myös puolalaiselle hyväntekeväisyysjärjestölle

– He pakenevat Ukrainasta, sodan runtelemasta homo- ja transfobisesta maasta, ja saapuvat Puolaan. Toiseen maahan, joka on rauhanomainen mutta samalla tavalla LGBT-vastainen.