Takatalvi toi huonon ajokelin ja teillä kolaroitiin runsaasti – lunta kertyi enimmillään noin 30 senttiä

Takatalven voimakas lumipyry ja navakka tuuli toivat tiistaiksi maanteille erittäin huonon ajokelin valtaosaan Suomea. Myöskään vakavilta onnettomuuksilta ei vältytty. Leppävirralla Pohjois-Savossa kuoli yksi ihminen nokkakolarissa, kun taas saman maakunnan Vesannolla kaksi ihmistä sai vakavia vammoja ambulanssin ja pakettiauton nokkakolarissa.

Pelastuslaitokset saivat lukuisia hälytyksiä kolareista ja ulosajoista varsinkin tiistaina iltapäivällä.

Lumisateet toivat eniten uutta lunta nyt Tampereen lähiseudulle Pirkanmaalla, kerrottiin Ilmatieteen laitokselta. Tampereella 24 tunnin lumikertymä oli 27 senttiä, ja hieman idempänä Juupajoella mitattu lukema oli vielä sentin suurempi.

Lumisateiden odotetaan hiipuvan keskiviikon vastaisena yönä maan eteläosista.

– Yön ja aamuna aikana lunta saadaan vielä alueella Päijät-Hämeestä Keski-Pohjanmaalle. Erittäin huonon ajokelin varoitus poistuu, mutta liikennesää on kuitenkin yhä huono maan keski- ja pohjoisosissa, kertoi päivystävä meteorologi Mikko Laine STT:lle tiistaina illalla.

Piakkoin uusia sateita etelästä

Sateita on luvassa vielä lisää Suomeen kuluvalla viikolla. Torstain ja perjantain välisenä yönä nousee maahan etelästä sadealue.

– Sen myötä sää kuitenkin myös lämpenee, joten sateen odotetaan tulevan silloin vetenä Etelä- ja Itä-Suomessa. Maan länsi- ja keskiosiin saataneen silloin vielä lisää lunta, meteorologi arvioi.

Yöpakkasia on tiedossa vielä lisää tällä viikolla. Päivälämpötilat voivat Laineen mukaan kuitenkin kivuta ainakin viikonloppuna useitakin asteita plussan puolelle.

Tykkylumen pelättiin aiheuttavan Suomessa tiistaina runsaasti sähkökatkoksia. Kovin pahoilta katkoksilta näytetään vältytyn. Ennen iltakahdeksaa oli sähköttä noin 1 200 sähkölaitosten asiakasta lähinnä kaistaleella, joka ulottuu Turun seuduilta Jyväskylän lähialueille ja siitä Oulun seutuville. Sähkökatkoksia oli tuossa vaiheessa 17 kunnan alueella.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka