Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksityisen opetusalan työriidan sovittelu ei päässyt alkuun – työnantajapuoli vie asian työtuomioistuimeen

Yksityisen opetusalan työriidan sovittelu ei jatkunutkaan suunnitellusti perjantaina valtakunnansovittelijan toimistolla. Sivistystyönantajat katsoo palkansaajapuolen ilmoittaman lakon olevan laiton ja vie asian työtuomioistuimeen.

Ammattiliitot OAJ, JHL ja Jyty antoivat yksityistä opetusalaa koskevan lakkovaroituksen maanantaina. Viikon mittainen lakko alkaisi pääsiäisen jälkeen. Helsingissä se koskisi 15:tä koulua.

Sivistystyönantajien mielestä lakko olisi työehtosopimuksen vastainen, koska kumpikaan osapuolista ei päättänyt neuvotteluita, kun niitä viimeksi käytiin viime lauantaina.

Työriidan sovittelu oli tarkoitus aloittaa perjantaina. Sivistystyönantajat kuitenkin ilmoitti ennen sovittelun alkamista palkansaajapuolen edustajille, että koska neuvottelujen päättäminen oli jäänyt tekemättä, valtakunnansovittelija ei voi ottaa työriitaa käsiteltäväkseen.

Sivistystyönantajien työmarkkinajohtaja Hanne Salonen kertoi STT:lle, että asia on tarkoitus saattaa vireille työtuomioistuimessa jo perjantaina. Käsittelyn aikataulua on tässä vaiheessa vaikea arvioida. Salosen mukaan lakon toteutuminen riippuu nyt palkansaajapuolesta.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.