Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysely: Hoivakoteja uhkaa kesällä paheneva hoitajapula, jos kesätyöntekijöitä ei saada

Hoivakotien hoitajapula pahenee kesällä, selviää Hyvinvointiala HALI ry:n kyselystä. Hoitajapulaa aiheuttavat erityisesti kiristyvä henkilöstömitoitus ja riittämättömät koulutusmäärät.

– Hoivakodeissa joudutaan vähentämään asiakaspaikkoja, käyttämään epäpäteviä sijaisia ja alittamaan henkilöstömitoitusvaateet, jos kesätyöntekijöitä ei ole riittävästi, HALI ry:n johtaja Arja Laitinen varoittaa tiedotteessa.

Kesän sijaistarpeesta on saatu varmistettua alle puolet, ilmoittaa 91 prosenttia kyselyyn vastanneista hoivakodeista. Kesän hoitajapula koskettaa noin 25 000:ta ikääntynyttä ja heidän läheisiään.

Kyselyyn vastasi 90 ikääntyneiden ympärivuorokautista palveluasumista tuottavaa yritystä ja järjestöä, jotka työllistävät yli 33 000 työntekijää Suomessa. Kysely tehtiin maaliskuun loppupuolella.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.