Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuori kuljettaja kuoli Järvenpäässä – kovaa vauhtia päin punaisia ajanut auto törmäsi kylkeen

17-vuotias mieskuljettaja kuoli kahden henkilöauton kolarissa Järvenpäässä lauantain vastaisena yönä, Itä-Uudenmaan poliisi kertoo. Yhteensä autoissa oli seitsemän ihmistä, ja he olivat syntyneet vuosina 2003–2006.

Onnettomuus tapahtui puoli yhden aikaan lauantain vastaisena yönä Järvenpään Pajalassa. Poliisin mukaan toinen auto oli ajanut kovalla vauhdilla päin punaisia ja törmännyt risteyksessä toisen auton kylkeen. Törmäyksen kohteeksi joutuneen auton kuljettaja kuoli, minkä lisäksi kyydissä olleet kaksi matkustajaa loukkaantuivat.

Poliisin mukaan toisessa autossa oli kuljettajan lisäksi kolme ihmistä. He olivat kaikki päässeet omin avuin autosta ulos.

Poliisi epäilee punaisia päin ajaneen auton kuskia rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

Rikoskomisario Timo Luoto Itä-Uudenmaan poliisista sanoo STT:lle, että rattijuopumusepäily johtuu ennen muuta kuljettajan ajotyylistä.

– Paikalla suoritetun puhallustestin tulos oli nolla, eikä kuskin käytöksessä ollut mitään (päihtymykseen viittaavaa), Luoto kertoo.

– Ajotyylin takia on laitettu nimikkeeksi myös epäilty rattijuopumus, kun on kovaa ajettu päin punaisia liikennevaloja.

Hän tähdentää, että rikosnimikkeet saattavat siis vielä tarkentua esitutkinnan aikana. Luodolla ei ollut tiedossa, oliko kuski käyttänyt jotain muuta päihdettä kuin alkoholia.

Hän ei myöskään osannut sanoa, oliko kolarissa kuollut kuljettaja ajanut ilman ajo-oikeutta, vai oliko hänellä alaikäisenä ollut siihen poikkeuslupa.