Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Hoitajien työtaistelusta tänään lisätietoa, maailman sotilasmenot kasvoivat roimasti

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Tehyn valtuusto koolla - tuleeko lisätietoa hoitajien joukkoirtisanoutumisesta?

Hoitoalan ammattiliittojen odotetaan tekevän tänään päätöksiä uusista työtaistelutoimista. Ainakin Tehyn valtuusto on tänään koolla.

Tehy ja Super peruivat viime viikolla laajan lakkonsa, jonka oli määrä alkaa viime keskiviikkona. Samalla liitot kertoivat, että ne valmistelevat joukkoirtisanoutumista.

Liitot eivät ole itse pukahtaneet kokousaikatauluistaan tai kertoneet siitä, milloin mahdollinen joukkoirtisanoutuminen tulisi voimaan ja miten laaja joukko hoitajia siinä olisi mukana.

KKO:ssa alkaa pääkäsittely Kittilän kuntapäättäjien virkarikosjutussa

Korkeimmassa oikeudessa (KKO) alkaa tänään pääkäsittely Kittilän kunnan virkarikosjutussa.

Jutussa on kyse siitä, rikkoivatko kuntapäättäjät virkavelvollisuutensa, kun he vuonna 2014 peruivat poliisille tehdyn tutkintapyynnön kunnan enemmistöomisteisen Levi Ski Resortin toimitusjohtajasta.

Syyttäjien mukaan päätös tutkintapyynnön perumisesta oli puolueellinen ja hyödytti toimitusjohtajaa kunnan edun vastaisesti.

Syytettyjä on yhteensä kahdeksan. He ovat kiistäneet syyllistyneensä asiassa rikokseen ja vaativat syyttäjän valituksen hylkäämistä.

Aiemmin käräjä- ja hovioikeus hylkäsivät syytteet.

KSML: Suomeen suunnitteilla satoja kauppoja, joita sähkökatkos ei pimentäisi

Suomeen suunnitellaan vähintään 300 ruokakaupan verkostoa, joka toimisi ulkoisen varavoiman ansiosta lähes normaalisti myös päiviä kestävissä sähkökatkoissa, kertoo Keskisuomalainen.

Myymäläverkostoon kuuluisi noin 20 hypermarketia sekä pienempiä kauppoja.

Sähköjen katkeamattomuus takaisi muun muassa kylmälaitteiden, maksujärjestelmien ja pankkiautomaattien toiminnan sekä polttonesteiden jakelun.

S-ryhmä, Kesko ja Lidl ovat jo onnistuneesti kokeilleet siirrettävää varavoimaa.

Varavoimajärjestelmä maksaa kaikkine kuluineen muutamia miljoonia euroja. Valtion olisi tarkoitus osallistua kustannuksiin, kertoo Huoltovarmuuskeskuksen edustaja Keskisuomalaiselle.

Etla: Hiilitullien vaikutus Suomen talouteen jäisi pieneksi

EU-komission ehdottamat hiilitullit vähentäisivät tuntuvasti raudan, teräksen ja lannoitteiden tuontia Suomeen, mutta vaikutukset kansantalouteen jäisivät vähäisiksi, todetaan Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan ja Suomen ympäristökeskuksen tutkimuksessa.

Tullit iskisivät erityisesti tuontiin Venäjältä ja Kiinasta.

Komissio ehdottaa, että tullit otettaisiin käyttöön asteittain ensi vuoden alusta. Ne koskisivat rajoitettua määrää tuotteita, joiden valmistuksessa syntyy paljon päästöjä. Niihin kuuluvat sementti, rauta ja teräs, alumiini, sähkö sekä lannoitteet.

Sotilasmenoihin käytettiin maailmassa viime vuonna ennätyksellisesti yli 2 000 miljardia dollaria

Maailmanlaajuisesti asevarusteluun ja sotilastarvikkeisiin käytetty summa ylitti viime vuonna ensimmäistä kertaa 2 000 miljardin dollarin rajan, ilmenee Tukholman rauhaninstituutti Siprin julkaisemasta raportista. Siprin mukaan maailmanlaajuisesti sotilasmenot ovat kasvaneet nyt seitsemän vuotta yhtäjaksoisesti.

Eniten varoja sotilasmenoihin osoittivat Yhdysvallat, Kiina, Intia, Britannia ja Venäjä. Niiden osuus kaikista sotilasmenoista oli 62 prosenttia.

Britannian tiedustelutiedot: Venäjä suunnittelee lavastettua kansanäänestystä Hersoniin

Britannian puolustusministeriön tiedusteluraportin mukaan Venäjä suunnittelee Ukrainan Hersoniin lavastettua kansanäänestystä, jonka tavoitteena olisi oikeuttaa Venäjän miehitys.

Ukrainan eteläosassa sijaitseva Herson on ministeriön mukaan avainasemassa Venäjän tavoitteessa rakentaa maayhteys Krimille ja saada Etelä-Ukraina hallintaansa. Ukrainan johto on jo aiemmin nostanut esiin huolta siitä, että Venäjä suunnittelisi kaupunkiin epärehellistä kansanäänestystä.

Vuonna 2014 Venäjä järjesti Krimillä laittoman kansanäänestyksen Venäjään liittymisestä sijoitettuaan joukkojaan alueelle.