Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Hallitus peruu Saimaan kanavan suurremontin

Hallitus aikoo perua tai laittaa jäihin Saimaan kanavan suurremontin, kertoo Helsingin Sanomat. HS:n tietojen mukaan lopullista päätöstä ei ole tehty, mutta asiasta on laaja yksimielisyys. Varautumisen ministerityöryhmän on lehden mukaan määrä käsitellä hanketta lähiaikoina.

Kanavan toiminnan parantaminen on ollut Itä-Suomen alueen pitkäaikainen haave. Remontti olisi maksanut 95 miljoonaa euroa.

Kanavan rahoituksen peruminen johtuu HS:n mukaan siitä, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan on aiheuttanut molemmin puolin pakotteita, joiden takia kanavan käyttö jäänee lähivuosina merkittävästi vähäisemmäksi kuin aikaisemmin.

Venäläislehti Izvestija kirjoitti viime viikolla, että Venäjä voisi jopa purkaa Saimaan kanavan vuokrasopimuksen, jos Suomi liittyy sotilasliitto Natoon.

Suomi vuokraa Venäjältä parinkymmenen kilometrin mittaista, Venäjän puolella kulkevaa osaa kanavasta. Nykyinen vuokrasopimus on voimassa vuoteen 2062.