Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Israelin joukot ampuivat Israelin puolelle yrittäneen palestiinalaisen miehen

Israelin sotilaat ovat ampuneet palestiinalaisen miehen, joka yritti päästä Israelin puolelle Länsirannalta.

Miehen kerrottiin kuolleen vammoihinsa sairaaloissa. Israelin joukot eivät antaneet ampumiselle muuta syytä kuin sen, että mies oli yrittänyt päästä Länsirannan ja Israelin välille rakennetun turvamuurin yli.

Osa Länsirannasta on palestiinalaisten hallussa, mutta Israel on perustanut miehittämälleen Länsirannalle siirtokuntia viime vuosina ja asuttanut niihin juutalaisia.

YK on pitänyt Israelin siirtokuntia alueella kansainvälisen oikeuden vastaisina.

Israel pidätti kaksi kirvesmurhista epäiltyä palestiinalaista

Israelin turvallisuusviranomaiset pidättivät sunnuntaina kaksi palestiinalaista, joita epäillään kolmen israelilaisen tappamisesta kirveellä. Lisäksi neljä ihmistä haavoittui.

Veriteko tapahtui torstaina Eladissa maan keskiosassa, missä asuu pääasiassa ortodoksijuutalaisia. Silminnäkijöiden mukaan miehet nousivat autostaan ja alkoivat huitoa kirveillään ohikulkijoita ennen pakenemistaan paikalta samalla autolla.

Epäillyt, 19- ja 20-vuotiaat miehet, piilottelivat Eladin lähistöllä sijaitsevalla louhoksella. Heidän löytämisekseen järjestettiin suuretsinnät.

Kirveshyökkäys oli jo kolmas israelilaisiin kohdistunut väkivallanteko puolentoista kuukauden aikana. Veriteoissa on saanut surmansa 18 ihmistä.

Samaan aikaan Israelin armeijan ja turvallisuuspalvelujen hyökkäyksissä on saanut surmansa 27 palestiinalaista tai arabia.